עוגיות סבתא פריכות
1 ביצה גודל מדיום
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה
מעט קינמון
220 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית קטנה)
-
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר, מלבד הביצים, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והחלמון, ממשיכים לעבד עד לקבלת גוש בצק ומכניסים לקירור כשעה.
-
מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
-
מוציאים את הבצק מהמקרר אל משטח מקומח, ופותחים עם מערוך לעובי של חצי ס"מ.
-
קורצים את הצורה שרוצים ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות בלבד עד להזהבה קלה.
-
מוציאים מהתנור, מחכים שהעוגיות תתקררנה ותתייצבנה, שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד חמישה ימים.
קרקרים בריאים וטעימים
60 גרם גרעיני דלעת
120 גרם גרעיני חמנייה
120 גרם זרעי פשתן
120 גרם שומשום
10 גרם (2 כפיות) מלח
20 גרם סוכר חום
70 גרם קורנפלור
-
מערבבים את כל החומרים יחדיו.
-
שופכים מעל הכול:
-
375 מ"ל מים רותחים
-
30 גרם (2 כפות) שמן זית
-
2 כפות טחינה גולמית
-
מערבבים היטב ונותנים לבלילה לנוח 10 דקות.
-
על תבנית תנור גדולה מניחים נייר אפייה ומשטחים את הבלילה. על מנת לרדד טוב יותר את התערובת אפשר לשים עוד נייר אפייה ולשטח באופן אחיד בעזרת הידיים או מערוך קטן.
-
אופים ב-160 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות או עד שהתערובת נהיית פריכה.
-
לאחר הקירור אפשר לשבור באופן גס ולאחסן בצנצנת אטומה.
פסטרמה ביתית
2 פרפרים של חזה הודו נקבה. למרינדה:
חצי/שליש כוס שמן זית
50 גרם פפריקה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס
1 כף חרדל דיז'ון, רצוי גרגרים, אפשר גם משחת חרדל
אפשר להוסיף למרינדה לפי העדפה: 1 כף סויה, 2-3 כפות דבש או סילאן, שום, עלה דפנה, עשבי תיבול.
-
מערבבים את התבלינים עם השמן זית.
-
מורחים על הבשר את חומרי המרינדה.
-
יש להשרות את הבשר במקרר למשך שלוש שעות לפחות עד לילה שלם.
-
מחממים תנור ל-120 מעלות.
-
ניתן לאפות בשתי שיטות:
-
בשיטה הפתוחה: שמים את הנתחים על תבנית ואופים ללא כיסוי למשך כשעה. מומלץ להוסיף בקרקעית התנור תבנית עם מים ליצירת אווירה לחה בתנור.
-
בשיטה של כיסוי הנתח: מכסים את הנתחים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף לשמירת הלחות. אופים למשך שעה וחצי בתנור שחומם מראש.
רוטב לסלט
4-5 כפות שמן זית
מיץ מלפחות חצי לימון
1 שן שום - אפשר גם בלי
חצי כפית דבש או סילאן
חצי כפית חרדל דיז'ון
2-3 כפות חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם
-
מערבבים היטב ושופכים על הסלט.