הדר דף הבית בלי JCI

חגיגה לבנה

ארוחת חג השבועות מתבססת בעיקרה על מוצרי חלב. גם בגבינות ניתן למצוא כאלה שהן "בריאות ומעושרות" או גבינות שמכילות פחות ויטמינים ומינרלים הנחוצים לגופנו. הדיאטנית הקלינית מורן ענתבי אלישע עושה סדר בגבינות שמומלץ לצרוך ומה חשוב לחפש על האריזה
29/05/2025


מורן ענתבי אלישע 

חג השבועות בפתח וריח המאפים החלביים כבר באוויר. זוהי הזדמנות מצוינת להזכיר כי תזונה עשירה במוצרי חלב תורמת לבריאותנו, בפרט כשבוחרים נכון.

 

למה כדאי לשלב גבינות בתפריט?

 

"גבינות הן מקור מצוין לחלבון איכותי. החלבון שבמוצרי חלב מכיל את כל אבני הבניין (חומצות האמינו) שהגוף זקוק להן לבניית מסת שריר, לחיזוק מערכת החיסון ולתפקוד מערכות הגוף", מציינת מורן ענתבי אלישע, דיאטנית קלינית משירות הדיאטה במרכז הרפואי הלל יפה. "בנוסף, הן מהוות מקור עיקרי לסידן בתזונה הישראלית. צריכת סידן חשובה לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטאופורוזיס. שילוב של ויטמין D בגבינות מסייע לגוף לספוג את הסידן טוב יותר, ולכן מומלץ לצרוך גבינות שמכילות מעט שומן (5%-9%), ובפרט כאלה שמועשרות בוויטמין D. סוגי הגבינות שעשירות במיוחד בסידן הן גבינה צהובה, ריקוטה וגבינות קשות, כמו פרמזן או קשקבל", מוסיפה ענתבי אלישע.

 

גבינות מועשרות בוויטמינים ומינרלים - מה לחפש?

 

הגבינות מכילות שפע של ויטמינים חיוניים, כמו ויטמין B12, שחיוני למערכת העצבים ולדם, ויטמיןA , שמסייע לראייה, לעור ולמערכת החיסון, ויטמין B2 (ריבופלאבין), המסייע להפקת אנרגיה ובריאות העור, חומצה פולית וויטמין K2, שמצוי בעיקר בגבינות מיושנות.

 

ויטמין D אינו מצוי בגבינות באופן טבעי, לכן כדאי לשים לב אילו גבינות מועשרות בו ולחפש על גבי האריזה את הסימון "מועשר בוויטמין D". ניתן למצוא אותו בגבינות כמו קוטג' טרה מועשר בסידן וויטמין D, יוגורט MULTI של דנונה, משקה חלב מועשר של תנובה ולבן יוטבתה 4.5%.

 

הגבינות מכילות גם מינרלים חשובים נוספים, כמו זרחן, מגנזיום, אבץ ואשלגן, החיוניים לבריאות הלב, מערכת העצבים ואיזון לחץ הדם. עם זאת חשוב לשים לב לכמות הנתרן ולבחור בגבינות דלות נתרן.

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד