הניתוח, שכמוהו בוצעו כבר מספר מקרים ב"הלל יפה", כולם בהצלחה, מהווה את אחד הניתוחים החדשניים ביותר בתחום הכירורגיה הזעיר-פולשנית בניתוחי גב, והמרכז הרפואי הלל יפה הוא בין הראשונים שמבצעים אותו בישראל.
הניתוח עצמו, כאמור, עושה שימוש במכשיר האנדוסקופ באופן מלא. מדובר בטכנולוגיה מתחומים כגון גסטרואנטרולוגיה ואף-אוזן-גרון, אשר נעזרת במצלמת זעירה ובצנתר דק בכדי לבצע פעולות כירורגיות.
יתרונותיה של השיטה החדשנית הם:
-
פתח כניסה קטן, ובהתאם צלקת קטנה מאוד (5 עד 6 מ"מ).
-
פגיעה קטנה עד מזערית ברקמות רכות כגון עור, שרירים ועצבים.
-
איבוד דם מינימלי במהלך הניתוח.
-
כאבים פחותים לאחר הניתוח.
-
התאוששות וחזרה לשגרה מהירות – ואף שחרור הביתה ביום הניתוח.
-
צלקת ניתוחית אסתטית יותר מהרגיל.
גם השיפור לאחר הניתוח נראה מהר יותר. מנהל המחלקה האורתופדית א' ד"ר איל ברבלק מספר על אישה בת 35 שהגיעה לביצוע ניתוח כתוצאה מפריצת דיסק שגרמה לה לצליעה: "כבר ביום הניתוח, לאחר שקמה ממיטתה במסגרת הבדיקה הראשונית, היא דיווחה על העדר הכאב וחזרה לתבנית הליכה תקינה. השיפור הקליני המהיר והפגיעה המינימלית לרקמות רכות מאפשרים חזרה מהירה לשגרת חיים, ובמרבית המקרים, לא נדרש המטופל לפיזיותרפיה או שיקום".
יצוין כי ניתוחים זעיר-פולשניים הם כבר מזמן עובדה קיימת בשטח הכירורגי, ובתחום הכירורגיה האורתופדית, בהם שיטה זעיר-פולשנית יעילה המסתייעת גם היא באנדוסקופ/מיקרוסקופ ובצינורות חלולים ("שיטת צינורות"). עם זאת, מרבית ניתוחי הגב לתיקון או לכריתה של דיסק פרוץ מותני הן עדיין בשיטה פתוחה, שבה מבצעים חתך של מספר סנטימטרים בגב, עם פגיעה נרחבת יותר ברקמות רכות.
פריצת דיסק והצירויות ניווניות של תעלת השדרה הינן מהסיבות השכיחות לכאבי גב וכאבים הקורנים לגפיים תחתונות, קושי בניידות וירידה באיכות החיים. השיטות לטיפול במצב זה כוללות, על פי רוב, טיפולים שמרניים תחילה, אך כ-5% אחוזים מכלל הסובלים מפריצת דיסק ייאלצו לעבור ניתוח לכריתת הדיסק או להרחבת התעלה לשם הטבה בכאבים ושיפור איכות החיים.
כאמור, בהלל יפה שמחים להיות בין הראשונים בארץ להציע טיפול בשיטה הזעיר-פולשנית שעושה שימוש בטכנולוגיית האנדוסקופ במלואה, ובעיקר שמחים על האפשרות לתת למטופלים אפשרות נוספת להבראה מהירה יותר ולחזרה מהירה יותר לשגרה.