פתרונות יצירתיים הם לא אחת מנת חלקם של רופאים בתחום הכירורגיה. במקרה של ס', מטופלת בשנות ה-40 המאוחרות לחייה, שהגיעה למרכז הרפואי הלל יפה כשהיא סובלת מדלקת בכיס מרה – פעולה כירורגית דחופה ויצירתית הייתה מחויבת המציאות.
עם אשפוזה, עברה ס' בדיקות הדמיה, בהן עלה חשד להיצרות בדרכי המרה – מה שעשוי להעיד על גידול או ממצא כלשהו שעלול לסכן את חייה. "על מנת לאבחן ולטפל בהיצרות בדרכי מרה, הבדיקה המקובלת היא ERCP. מדובר בבדיקה המשלבת שימוש בתמונה אנדוסקופית יחד עם שיקוף באמצעות רנטגן בעזרת אנדוסקופ – מכשיר גמיש המוחדר דרך הפה לתוך התריסריון ומגיע עד לפתח צינור המרה והלבלב. במקרה זה, לא ניתן היה לבצע את הבדיקה האמורה, שכן המטופלת עברה בעבר ניתוח בריאטרי להרזיה (מעקף קיבה), בעקבותיו חל שינוי במבנה האנטומי שלה", מסביר מנהל יחידת ניתוחי כבד ודרכי מרה במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר דוד ארנוביץ.
רופאי המערך הכירורגי ומכון הגסטרואנטרולוגיה של הלל יפה בעת ביצוע הפעולה
מומחי המרכז הרפואי הלל יפה נאלצו למצוא פתרון יצירתי על מנת לאבחן את מקור ההיצרות. בהתייעצות עם צוות רב-תחומי, שכלל כירורגים וגסטרואנטרולוגים, נמצא פתרון שכזה. "באמצעות טכניקה חדשנית של מכשיר המבוסס על סיב אופטי, הצלחנו ליטול דגימה בגישה זעיר-פולשנית- לפרוסקופית, ללא צורך בפתיחה של הבטן. שימוש זה במכשיר הציג לנו תמונה איכותית שאפשרה הסתכלות פנימה לתוך דרכי המרה, תוך כדי ניתוח להסרת כיס המרה. אלמלא השתמשנו בטכניקה נדירה זו היינו נאלצים לבצע ניתוח בשיטה הפתוחה, מה שמצריך חתך גדול של חלל הבטן. זהו ניתוח ארוך ומורכב יותר, אשר יכול היה להוות סיכון גדול למטופלת", מסביר מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית מתקדמת בהלל יפה ד"ר ויאצ'סלב זילברמינץ.
הפעולה הנדירה בוצעה במרכז הרפואי הלל יפה על ידי מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה פולשנית ד"ר אורן גל, ד"ר ארנוביץ וד"ר זילברמינץ. הניתוח עבר בהצלחה, ולשמחת הצוות והמטופלת לא נמצא ממצא חריג והיא שוחררה לביתה בבריאות טובה.