לאחר קום המדינה וקליטת העלייה ההמונית בשנותיה הראשונות הוצבו ב-1957 מספר צריפים פשוטים למראה על חולות חוף הים שליד חדרה, ובהם הוקם בית החולים הממשלתי האזורי. בית החולים היה כבבואה לתקומת עם ישראל בארצו, וטבעי ביותר היה לקרוא לו על שמו של הרופא החלוץ הנערץ, ד"ר הלל יפה.
במשך השנים, עם התפתחות האזור והתרבות האוכלוסייה, גדל והתפתח גם בית החולים, כאשר בין 1975-1970 היווה בית החולים מרכז ארצי להשתלות כליה בראשותו של ד"ר ארווין יעקב, מנהל המחלקה כירורגית ב'. תהליך זה הגיע לשיאו בשנת 1980 עם אכלוס מבנה האשפוז המרכזי המודרני, המשמש גם כיום את רוב מחלקות בית החולים.
בשנים שלאחר מכן שופצו באופן יסודי, או נבנו מחדש, אגף האמהות (יולדות, יונקים ופגים), מחלקת ילדים, אגף המעבדות, מחלקות המיון, מטבח בית החולים וחדר האוכל לסגל.
כיום המרכז הרפואי הלל יפה הנו מרכז רפואי המעניק שירותי רפואה מקיפים ברמה גבוהה למגוון רחב מאוד של בעיות רפואיות, בתחומי התמחות רבים ושונים. המרכז הרפואי שוכן במבואותיה המערביים של העיר חדרה, במחצית הדרך שבין חיפה לתל אביב, ומשרת אוכלוסיה המונה כ-500,000 תושבים, מזיכרון יעקב בצפון עד לנתניה בדרום, ומחוף הים במערב עד לאום אל-פחם ו"הקו הירוק" במזרח.
בבית החולים פועלים כ-3,000 עובדים - רופאים, אחיות ואחים, עובדי מעבדות, טכנאים, עובדי מקצועות הרפואה, עובדי משק, תחזוקה ושירותים ועובדי מינהל - כל אלו עובדים בצוותא באופן מקצועי להעניק את מיטב השירותים למטופליהם. אוכלוסיית המטופלים מגוונת מאוד ומייצגת את הנוף האנושי הישראלי בכללותו: עירונים ואנשי ההתיישבות העובדת, ותיקים ועולים חדשים, יהודים וערבים, עובדי תעשייה, חקלאים ואנשי שירותים - כולם נהנים משירותי רפואה מתקדמים, שוויוניים, ללא אפליה וללא משוא פנים. הטרוגניות זו באה לידי ביטוי גם בהרכב הדמוגרפי של עובדי בית החולים למקצועותיהם השונים, וככזה משמש המרכז הרפואי דוגמה ומופת לדו-קיום בשלום בין יהודים לערבים, המושתת על הבנה הדדית וסובלנות, ומהווה מופת לקליטת העלייה של השנים האחרונות ממדינות חבר העמים, מאתיופיה וממדינות אחרות.
המרכז הרפואי הלל יפה מציין בגאווה את הצטרפותם בשנים האחרונות של רופאים בכירים בעלי שם ממרכזים רפואיים ממרכז הארץ. רופאים אלו, אשר בחרו להצטרף לשורותינו, מכירים ברמה המקצועית הבלתי מתפשרת שמהווה את ספינת הדגל של המרכז הרפואי הלל יפה.
פעילות אקדמית מגוונת
בבית החולים מתקיימת פעילות אקדמית מגוונת וענפה: סינוף בית החולים לבית הספר לרפואה על שם ברוס רפופורט שליד הטכניון בחיפה מתבטא בהוראה שוטפת לסטודנטים לרפואה במקצועות הקליניים הראשיים, במינויים אקדמיים לרופאי בית החולים ובתוכניות מחקר מגוונות. מרבית המחלקות מוכרות להתמחות מלאה על ידי המועצה המדעית שליד ההסתדרות הרפואית ומדי שנה מעמיד המרכז הרפואי בהצלחה מומחים חדשים בתחומי ההתמחות השונים.
בית הספר לסיעוד ע"ש פט מתיוס מחנך דור צעיר של אחיות מוסמכות, משלים את הכשרתן המקצועית של אחיות עולות חדשות, מסונף לאוניברסיטת תל אביב ומעניק תואר אקדמי לבוגריו. בית הספר מעמיד עתודת כוח אדם סיעודי לבית החולים עצמו, לקהילה ולמוסדות רפואה באזור.
מרכז טראומה
מיקומו של בית החולים בטבורם של עורקי תחבורה מרכזיים והיותו בית החולים היחיד באזור מהווים עבור סגל המרכז אתגר מקצועי וארגוני ממדרגה ראשונה בתחום הטיפול בנפגעי תאונות. בית החולים גאה בהצלחותיו בהענקת טיפול מציל חיים לנפגעי תאונות רבים, שחלק גדול מהם צעירים אשר כל חייהם לפניהם.
מוביל בהתארגנות בזמן חירום
המרכז הרפואי הלל יפה הוא מהמובילים בארץ בהתארגנותו לקראת שעת חירום. לצערנו הרב קלט בית החולים יותר מ-600 נפגעים מ- 36 פעולות טרור.
משימות מיוחדות נוספות מוטלות על בתי החולים על ידי הרשות העליונה לאשפוז בשעת חירום, האגף לשעת חירום במשרד הבריאות וחיל הרפואה. מעת לעת מתקיימים בבית החולים תרגילים רחבי היקף של קליטת פצועים באירוע רב נפגעים, או נפגעי חומרי לחימה כימיים. בכל האירועים צוין בית החולים לשבח על ההתארגנות המצוינת והרמה המקצועית הגבוהה של הטיפול בנפגעים.
ומה בעתיד?
בעקבות הגידול באוכלוסייה והקידום הטכנולוגי המהיר בתחום הבריאות עומד בית החולים בפני אתגר מתמשך לגדילה, פיתוח, קידום, הצטיידות והתחדשות: ב-2002 הושלמה בנייתו של בניין המכונים החדש, אשר מאכלס את המכונים הרפואיים השונים. בספטמבר 2010 נחנך במרכז הרפואי בניין האשפוז החדש, המהווה פריצת דרך בכל תנאי האשפוז והמלונאות בבית החולים. עוד נחנך בניין חדש וממוגן ליחידת הפגייה בשנת 2020. בית החולים מונה כיום 562 מיטות אשפוז.
הנהלת בית החולים מזמינה אותך להצטרף למעגל העושים למען החולים ולמען בית החולים בסיוע, בפעילות, בשירות ובתרומה.