מספר לא מבוטל של פגים נולדים מדי שנה. חלקם נדרשים לשהות זמן ממושך ביחידה לטיפול נמרץ לפגים, שבה למעט ההורים, הכניסה אסורה למבקרים. כך נוצר מצב שבו האחים והאחיות של אותם פגים לא יכולים לפגוש את אחיהם עד לשחרורם מהפגייה.
על מנת להמתיק את ההמתנה והציפייה למפגש עם הרך הנולד וכן ליצור קשר ראשוני בין היילוד לאחיו ואחיותיו, עלתה יוזמה מבורכת, ייחודית וראשונה מסוגה, שזכתה לשם "אינקובטור ההפתעות", פרי יוזמתה של דקלה גולד, אם לפג שהיה מאושפז מעל חודשיים בפגייה של המרכז הרפואי הלל יפה. לדקלה ארבעה ילדים נוספים: צופיה, כרמל, שחר ולביא, שהשתוקקו לפגוש את אחיהם הקטן. מכאן עלה הרעיון ליצור איזשהו קשר וחיבור ראשוני בין האחים. הילדים נרתמו לרעיון והיו שותפים מלאים באיסוף התרומות, בחירת מתנות בחנויות לפי גילאים, אריזתן והבאתן לפגייה.
מנהל מחלקת יילודים ופגים במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר עמית הוכברג, מציין: 'אינקובטור ההפתעות' מהווה את הבסיס לקשר הראשון בין היילוד/ה לאח/ות לאחר הלידה. המתנה היא האמצעי שמחבר ושוזר, גם אם מרחוק, את האחים. הביקור של האח/ות במחלקה הוא גם הזדמנות למפגש בין האחים/יות לצוות המטפל, במהלכו הם יכולים לקבל הסבר קצר אודות הפגייה ומצבו/ה של אחיהם/אחותם. בדרך זו אנו משמחים את האחים, מעודדים אותם, ממתיקים את התקופה הלא פשוטה שגם הם עוברים, ומעמידים אותם במרכז תשומת הלב".
צוות הפגייה וילדי משפחת גולד עם אינקובטור ההפתעות בהלל יפה