הדר דף הבית בלי JCI

ירושה דיגיטלית

האם אי פעם חשבת על השאלה, "מה קורה לנוכחות הדיגיטלית שלנו כשאנחנו נמות או נעשים חסרי יכולת תפקוד?" לרבים מאתנו יש צוואה או שאנחנו יודעים שכדי שנכין צוואה, ורשימה של מה יקירינו צריכים לדעת במקרה הצורך. אבל מה עם כל הנתונים הדיגיטליים והחשבונות המקוונים שלנו? האם עלינו להכין סוג כלשהו של צוואה דיגיטלית? האם עלינו ליצור תוכנית?

"ירושה דיגיטלית"?

 

חשבו על הנוכחות הדיגיטלית שלכם. חשבונות בנק, נתוני משכנתא, תמונות וסרטונים משפחתיים, חשבונות בית חכם, אימיילים ומדיה חברתית, הם רק כמה מהדוגמאות הרבות המרכיבות את טביעת האצבע הדיגיטלית שלנו. במקרה של מוות או מוות של בן משפחה קרוב, המשפחה והאנשים הקרובים עשויים להזדקק לגישה מהירה לאותם חשבונות או נתונים. בנוסף, נתונים ישנים וחשבונות מקוונים שנשארו מאחור עלולים להפוך לפגיעים לאורך זמן וחשופים לפגיעות על ידי האקרים, ובכך לסכן בני משפחה וחברים.

 

יצירת תוכנית

 

זה רעיון טוב לדון ולשתף את המשפחה או החברים הקרובים שלך, בתוכניות שלך לאחר מותך. בנוסף לניהול שיחות אלו, חשוב לתעד ולרשום מלאי של הנכסים הדיגיטליים וחשבונותיך המקוונים. אם לא תספק גישה לחשבונות שלך לאחר מותך, זה יכול להיות קשה מאוד לבני המשפחה לגשת אליהם או לסגור אותם. לדוגמה, האם תרצה שבני משפחתך יינעלו מכל התמונות והסרטונים המשפחתיים ששמרת במשך השנים באופן מקוון?

 

רעיון אחר הוא לתעד את הנוכחות המקוונת שלך במנהל סיסמאות. זוהי תוכנה המאחסנת בצורה מאובטחת את כל הרשימות והסיסמאות, כרטיסי האשראי ומידע רגיש אחר. זה נועד להפוך את היצירה, האחסון והגישה של סיסמאות ושאלות אבטחה לפשוטים ביותר. במובנים רבים זהו כלי רב עוצמה לסווג את החשבונות והסיסמאות שלך. ישנם מנהלי סיסמאות שאתה יכול להגדיר ולשתף את כל הסיסמאות או חלק מהסיסמאות עם בני משפחה מהימנים אחרים. אם אינך מרגיש בנוח עם זה, תרשום את הגישה למנהל הסיסמאות שלך וסגור אותה במעטפה אטומה. בעת הצורך תיפתח המעטפה האטומה על ידי אפוטרופוס או בן משפחה מהימן. בדרך זו תהיה להם גישה למנהל הסיסמאות שלך ויוכלו לגשת לחשבונות שלך ולמידע המאוחסן שם.

 

בנוסף, אתרים מסוימים מספקים אפשרות לזהות ירושה או אנשי קשר מהימנים. פייסבוק, למשל, מאפשרת למשתתפים לקבוע מראש אם הם רוצים שהחשבון שלהם יימחק או יונצח לאחר המוות. חשבון מונצח מנציח מרחב זיכרון אשר גלוי רק לחברים, בו ניתן לשתף זיכרונות. לבסוף, מומלץ לשקול להתייעץ עם עורך דין או מתכנן עזבון המתמחה בירושה דיגיטלית.

 

ירושה של נכסים

 

דיגיטליים אתה עלול למצוא את עצמך במצב בו אתה צריך לשחזר או לגשת לחשבונות המקוונים של חבר או בן משפחה שנפטר לאחרונה. אנו ממליצים לתאם תחילה עם עורך דין ובני משפחה אחרים לפני שתנקוט פעולה. בני משפחה אחרים עלולים להתעצבן במהירות אם הם יראו אותך נוקט פעולה מבלי להתייעץ איתם קודם. התחל בזיהוי כל הסיסמאות שתוכל למצוא. האם בן המשפחה רשם אותם או שמר אותם במקום כלשהו? אם זו אינה אפשרות, האם אתה יכול לגשת למחשבים או מכשירים ניידים שהם השתמשו בהם ועדיין מחוברים? אם לא, סביר להניח שתצטרך לפנות לכל אתר לקבלת גישה לחשבון של המנוח. זה כולל, לרוב, צורך לספק גם תעודת פטירה וגם הוכחה שאתה קשור ישירות לבן המשפחה. במקרים מסוימים לא תוכל לגשת לחשבון או לנתונים המאוחסנים בחשבון, אלא רק למחוק אותו. כל אתר מטפל במצבים אלה בצורה שונה, מה שיכול להיות תהליך ארוך מאוד.

 

בעולם הדיגיטלי של ימינו, עלינו לא רק לקחת בחשבון נכסים פיזיים, אלא גם נכסים דיגיטליים בתכנון העיזבון העתידי שלנו.

מקורות

  1. מגזין אאוץ!, ינואר 2020, כתבה מאת צ’ארלי קונלי
 
הדפס
הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד