הדר דף הבית בלי JCI

המדריך לשימוש בטוח בעדשות מגע

השימוש בעדשות מגע נפוץ מאוד באוכלוסייה, בפרט בקרב בני נוער מתבגרים. שימוש לא בטוח עלול להיות מסוכן לעין ולכן חשוב להקפיד להשתמש בהן בצורה נכונה ובטוחה
26/06/2024

להחליף תמיסה כל יום ולנקות את המחסנית.
צילום: Gedesby1989 from Pixabay
 

העדשות הנפוצות ביותר הן עדשות רכות, שמגיעות בכמה סוגים: עדשות יומיות, שבועיות, דו-שבועיות, חצי שנתיות ושנתיות. יש להשתמש בהן לפי פרק הזמן המיועד ולוודא את תוקפן. יש עדיפות לשימוש בעדשות יומיות, בפרט בקרב מתבגרים, שמתקשים לשטוף ולנקות את העדשות כראוי. עדשות יומיות פשוט זורקים בסוף היום ולמחרת מרכיבים עדשות חדשות. אמנם הן יקרות יותר, אך בטוחות יותר לשימוש.

 

בנוסף, מי שמשתמש בעדשות מגע במשך שנים רבות או מרכיב אותן לשעות רבות, כדאי שישתמש בעדשות מגע עם חדירות חמצן גבוהה לעין.

 

הסכנות בעדשות מגע

עדשות מגע הנמכרות באתרים לא מורשים, בין אם מדובר בעדשות ראייה או עדשות צבע, יכולות להיות מסוכנות מאוד ולגרום לנזק חמור בעין ובקרנית, כגון כוויות, זיהום וחדירות חמצן לא טובה, שיכולה להשפיע גם לטווח הארוך. אלו עדשות שלא ידוע באילו סטנדרטים של מעבדה נעשו, האם הן בטוחות לשימוש, מאיזה חומר הן עשויות, האם נשמרו בתנאים סטריליים ועוד.

 

מתי אפשר להשתמש בעדשות מגע?

לפי ה-FDA הגיל המינימאלי לשימוש בעדשות מגע הוא 12. בגיל ההתבגרות הילדים מתחילים לגלות יותר אחריות, מבינים את הסיכונים ויכולים להקפיד על שימוש בטוח ואחראי יותר. אם מדובר בילד אחראי, ניתן להתחיל גם בגיל מוקדם יותר.

 

עשה/אל תעשה בשימוש בעדשות מגע

  • רכישה - יש לקנות עדשות מגע מגורם מורשה לאחר התייעצות עם אופטימטריסט.ית או רופא.ת עיניים. 
  • היגיינה - לפני שמרכיבים/מסירים את העדשות, יש לשטוף את הידיים היטב במים וסבון על מנת למנוע חדירת זיהומים לעין. 
  • אחסון - יש לאחסן את העדשות במחסנית עם תמיסה סטרילית ייעודית. יש להחליף את התמיסה בכל יום ואף לנקות ולחטא את המחסנית, מבפנים ומבחוץ, באמצעות מים וסבון ולייבש היטב. רצוי בכל להחליף למחסנית חדשה כל שלושה חודשים. 
  • אין להשאיר את המחסנית פתוחה - יש לסגור עם הפקק על מנת שחיידקים לא יחדרו לתוך התמיסה. 
  • ציפורניים - יש להיזהר כאשר מרכיבים ומסירים את העדשות עם ציפורניים ארוכות שמא תשרטו את הקרנית עם הציפורניים. 
  • עדשה קרועה - אין להשתמש בעדשה קרועה, שכן עלולה להיווצר שריטה על הקרנית ולגרום לזיהום. במידה שהעדשה קרועה יש להחליפה בחדשה. 
  • מים - אין לשטוף את העדשות עם מים, שכן במים יש חיידקים שעלולים לגרום לזיהום בקרנית. בנוסף, אין להתקלח ולשחות עם עדשות מגע מחשש לזיהומים ופטריות. 
  • שינה - אסור לישון עם עדשות מגע. 
  • שימוש אישי - השימוש בעדשות מגע הוא אישי. אין להעביר את העדשות לאדם אחר. 
  • במקרה של צריבה, אודם, דמעת, כאבים או טשטוש ראייה - יש להוריד את העדשה, להשאיר במחסנית ולגשת לייעוץ או בדיקה אצל רופא עיניים. מומלץ להביא את העדשה על מנת לתת טיפול אנטיביוטי מותאם לזיהום, במידת הצורך. 
  • מומלץ להגיע לבדיקת עיניים כל חצי שנה.
 
הדפס

כתבות נוספות בנושא עיניים

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד