הדר דף הבית בלי JCI

מדריך לגיבוי מידע אישי ומחלקתי

כונן רשת מגובה (Q:) הינו כונן אישי המוגדר לכל משתמש בבית החולים ומגובה כל לילה.

 

ניתן לראות את כונן Q: תחת "המחשב שלי" – My computer. לכונן זה יש לגבות קבצי אופיס (Word, Excel, PowerPoint) - לא קבצי תמונות וסרטונים.

 

כמובן, אין צורך לגבות בכונן זה מידע/נתונים מהמערכות המרכזיות, להן מוגדר, באופן קבוע, גיבוי נפרד/עצמאי.

 

ביצוע ההעתקה לכונן :Q - באחריות המשתמש! הגיבוי מתבצע באמצעות "העתק-הדבק".

 

בנוסף, לכל מחלקה ישנו כונן מחלקתי, בדרך כלל (F:), שאליו ניתן להעתיק, בדומה לכונן האישי, מידע משותף וחשוב לכלל עובדי המחלקה. הכללים שחלים עליו הינם כמו בכונן Q. 

 

מדריך לגיבוי המידע האישי שלכם באמצעים פרטיים

 

בעולם הדיגיטלי של ימינו, חיינו משולבים יותר ויותר בנתונים שאנו יוצרים, אוגרים ומשתפים, ולטביעת הרגל הדיגיטלית שלנו יש ערך עצום. בכל זאת, כמה פעמים יצא לנו לחשוב על היום שבו נצטרך להתמודד עם אובדן הנתונים שלנו? כשל חומרה, התקפת סייבר או אפילו טעות אנוש פשוטה יכולים להוביל לאובדן נתונים הרסני, ולהשאיר אותנו מתאמצים להשיב זיכרונות יקרים או מתמודדים עם ההשלכות של האירועים הללו. לא משנה כמה בטוחים אתם מרגישים שהנתונים שלכם, חשוב לגבות אותם.

 

גיבוי סדיר של הנכסים הדיגיטליים שלנו חיוני להגנה עלינו בעולם המקוון. מדובר בטיפול מונע לנתונים שלנו, שעוזר להבטיח את בטיחותם ונגישותם. 

 

מה חשוב לכם לגבות?

 

התחילו בהבנה אילו נתונים הם החשובים ביותר עבורכם. אלו יכולים לכלול מסמכים אישיים, רשומות פיננסיות, תמונות, סרטונים, קבצי עבודה, וכל דבר אחר שלא יהיה ניתן להשיג אם יאבד. 

 

בחרו פתרון גיבוי

 

כיום, קיים מגוון רחב של אפשרויות גיבוי. שירותי אחסון ענן מציעים גיבויים נוחים ואוטומטיים, בעוד שכוננים קשיחים חיצוניים מספקים שליטה מקומית רבה יותר.  בחרו פתרון שמתאים לצרכים ולתקציב שלכם.

 

מומלץ לאמץ את אסטרטגיית הגיבוי 1-2-3, כלומר להחזיק שלושה העתקים של הנתונים שלכם בשני סוגי מדיה שונים, כאשר העתק אחד מאוחסן מחוץ לבית לשם שחזור במקרה אסון. אפשר לקחת לדוגמה את תמונות המשפחה שלכם – ההעתק הראשון הוא הקובץ המקורי ונשאר על מכשיר האחסון המקורי (מחשב, מצלמה, סלולארי, DOK), השני מגובה בפתרון אחסון מסוג אחר כמו כונן קשיח נייד. לבסוף, אפשר לשמור העתק על ענן אחסון. 

 

תזמון גיבוי

 

נסו לקבוע לוח זמנים סדיר לגיבוי, בין אם זה יומי, שבועי או חודשי, בהתאם לתדירות השינויים בנתונים שלכם. רוב פתרונות הגיבוי מציעים גם אפשרות של תזמון אוטומטי, וכך מובטחים גיבויים עקביים ללא התערבות ידנית או קביעת לוח זמנים. 

 

בדיקת הגיבויים שלכם

 

בצעו בדיקות סדירות של הגיבויים שלכם כדי לוודא שהם פועלים כראוי וניתנים לגישה בעת הצורך. זוהי נקודת מפתח כדי להימנע מתחושת ביטחון מוטעית. 

 

אבטחה

 

שקלו אמצעי אבטחה נוספים, כמו הצפנה, כדי להגן על נתוניכם מפני גישה לא מורשית, במיוחד עבור מידע רגיש.

 

זכרו, גיבוי הוא תהליך מתמשך ולא אירוע חד פעמי. ככל שהחיים הדיגיטליים שלכם משתנים, כך גם אסטרטגיית הגיבוי שלכם צריכה להשתנות. בדקו את הצרכים שלכם באופן קבוע, התאימו את לוח הזמנים, והוסיפו מקורות אחסון נוספים.

 
הדפס
הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד