מי שנכנס לרחבת אולם ההרצאות רחב הידיים של המרכז הרפואי הלל יפה ביום שלישי האחרון, גילה סדרת צילומים מיוחדת במינה של מטופלים קשישים שהיו מאושפזים במחלקות הפנימיות השונות והסכימו לקחת חלק בתערוכה, שהוצגה במהלך יום עיון שיוחד ליחסי הצוות המטפל מול המטופל הקשיש. התחלה מיוחדת זאת העידה גם על הרכבו השונה של יום העיון, שנערך עבור צוותים רפואיים, סיעודיים ופרא-רפואיים העוסקים בטיפול בקשישים, והיה פרי יוזמה משותפת של מחלקה פנימית ב' ושל המערך לבריאות הנפש של "הלל יפה".
במהלך יום העיון הוקרן הסרט זוכה פסטיבל "דוקאביב" לשנת 2011 - "הצלמניה" – שעוסק ביחסים שבין הגב' מרים ויסנשטיין, בת ה-96, בעלת חנות צילום ידועת שם בתל אביב, לבין נכדה, בן פטר, שעבד איתה בחנות עד למותה לפני כשלושה חודשים.
"כשצפיתי בסרט לראשונה", הסבירה רותם נובוסלקי, האחות האחראית במחלקה פנימית ב' ומי שהייתה אמונה על ארגונו של יום העיון, "הבנתי מיד שכל מי שמטפל בקשישים חייב לצפות בו גם, ולו רק בכדי להזכיר לנו שחלק מתפקידנו בעת הטיפול בזקן הוא גם לזכור לו חסד נעורים ולסייע לו שלא לאבד צלם, דווקא במצב שבו הגוף כבר בוגד בו". על דבריה אלו הוסיפו ד"ר יעקב ירחובסקי, מנהל מחלקה פנימית ב', וד"ר לידיה לרנר, מנהלת המערך לבריאות הנפש: "מדובר בסרט חובה לכל מי שלומד רפואה או סיעוד, משום שהוא מסייע לנו, הצוותים המטפלים, להבין שחלק בלתי נפרד מהטיפול הרפואי חייב להיות גם הכרה תרבותית והיסטורית של המטופל, שעשויה להיות מכרעת בהבנת הטיפול שיש לספק לו. חייבת להיות הכרה של האדם מאחורי הפיג'מה". שניהם ציינו כי, לצערם, מערכת הבריאות לא בהכרח בנויה לכך היום בשל מצוקת כוח אדם ועומס, במיוחד במחלקות הפנימיות.
בסיום הקרנת הסרט, שריגש עד דמעות את כל הקהל שגדש את האולם, עלו לבמה בימאית הסרט, תמר טל, ונכדה של ויסנשטיין, בן פטר, וענו על שאלות הקהל. הם ציינו כי זו הפעם הראשונה שהסרט הוקרן בבית חולים, ושהם מתרגשים לשמוע את תגובות הקהל האוהדות, מתוך ידיעה שמדובר בצוותים מקצועיים שיש להם השפעה מכרעת על בריאותם של קשישים מדי יום ביומו.
מלבד הסרט, הועברו לצוותים במהלך יום העיון שתי הרצאות נוספות: האחת, על ידי ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת ילדים ויו"ר הוועדה למניעת אלימות במרכז הרפואי, שדיברה על המלחמה באלימות נגד קשישים והחשיבות של זיהוי מצב שבו קשיש חסר ישע נמצא תחת התעללות פיזית, נפשית או מילולית; והשנייה, על ידי גרציאלה למפרט, פסיכולוגית קלינית בשירות לבריאות הנפש של בית החולים, שדיברה על חיי הרגש של האדם בגיל השלישי.
פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, שפתח את יום העיון בהדגישו את החשיבות שבנושא כבד משקל כגון היחס למטופל הקשיש, סיכם אותו באומרו: "ללא ספק, מדובר ביום עיון שונה במהותו מימי עיון אחרים, ולו רק כי החלק הרגשי שבו הוא המרכזי, ומזכיר לנו את החשיבות של היחס אל החולה ובני משפחתו, ההבנה את צרכיו, השמירה על כבוד האדם, הסבלנות והסובלנות - בעיקר בגיל השלישי".
רותם נובוסלסקי, אחות אחראית במחלקה פנימית ב', פותחת את יום העיון
משמאל לימין: פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, ד"ר לידיה לרנר, מנהלת
השירות לבריאות הנפש, ובן פטר, המשתתף בסרט "הצלמניה"