בכנס של החברה הישראלית לאיכות ברפואה שנערך בשבוע שעבר, בלטה נציגות מרשימה של המרכז הרפואי הלל יפה, שאף צוינה בדברי הפתיחה של יו"ר החברה הישראלית לאיכות ברפואה, ד"ר חנה גבע. נציגי הלל יפה בלטו בנוכחותם לא רק בהשתתפות והצגת פוסטרים, אלא גם בהצגת תהליכים ומערכות בקרה העומדים בסטנדרטים בינלאומיים.
השנה הושם דגש על העצמת המטופל וקידום איכות הטיפול בו, ברוח ההתפתחות הטכנולוגית המואצת והשימוש ברשתות חברתיות ואמצעים דיגיטליים.
יושבת ראש המושב בנושא שירותים דיגיטליים, טכנולוגיה, רשתות חברתיות ואיכות הייתה ד"ר מירב בן נתן, מנהלת ביה"ס לסיעוד במרכז הרפואי.
ד"ר מירב בן נתן במהלך הכנס
במושב בנושא איכות ובטיחות בבתי חולים, הרצה ד"ר איל שורצברג, מנהל מערך המעבדות ושירותי הרוקחות של "הלל יפה" לשעבר, על נושא "הטמעת מערכת רובוטית לחלוקת תרופות כמשפרת את איכות הטיפול התרופתי", אחר שהמרכז הרפואי הלל יפה היה בית החולים הראשון בארץ שהטמיע את המערכת הרובוטית (ADM) לחלוקת תרופות.
בין הפוסטרים שהוצגו בכנס הוצגה גם עבודתה של מחלקת פגים ויילודים של הלל יפה, בנושא יישום תהליך למצוינות ארגונית במחלקה טיפולית בבית חולים בשיטת האיכות EFQM. בשנה האחרונה החליטה המחלקה, בראשות ד"ר מיכאל פלדמן, לאמץ את שיטת ה-EFQM של איגוד האיכות האירופאי ככלי ניהולי, וזכתה להיות המחלקה הטיפולית הראשונה בארץ שיישמה את התהליך. המחלקה נמצאת בעיצומו של תהליך יישום תכנית שיפור רחבה.
פוסטר הפגייה
עבודה נוספת שהוצגה בכנס הייתה של צוות מערך המעבדות – ד"ר איל שורצברג, גב' נעה דוגמא וד"ר מענית שפירא – בנושא צמצום כמות הדגימות הנפסלות באגף המעבדות בעזרת מתודולוגיית ה- DMAIC. מניסיון בבתי חולים אחרים עולה כי ניתן להקטין את שיעור הפסילות על ידי הדרכה קבוצתית ואישית על תנאי ואופן הלקיחה הנכונים. בכוונת הנהלת מערך המעבדות להפעיל תכנית התערבותית של הדרכה פעילה, במטרה להקטין את אחוז הפעילות ובהמשך לעשות בקרה על תהליך השיפור.
פוסטר אגף הרוקחות ונציגות האגף