"בשבועיים האחרונים העומס על חדרי המיון שלנו הפך לשגרה", אומר ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה של המרכז הרפואי הלל יפה. "מדובר לא רק באנשים שמגיעים בשעות שמרפאות קופות החולים סגורות, אלא בכל שעות היממה – בוקר, צהריים וערב. העומס על הצוותים הוא גדול וניכר", הוא מרחיב, "הרבה מחלות של דרכי הנשימה העליונות – דלקות ריאה, חולים כרוניים שונים, חולים במחלות ריאה כרוניות כמו אסתמה, שסובלים יותר ממחלות אלו בחורף, בעיקר קשישים, אבל גם ילדים ופעוטות – אוכלוסיות שידוע כי הן רגישות במיוחד בתקופת החורף, אך כי לא רק".
פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, מאשר את דברי ד"ר אשקר ומדגיש כי תפוסת האשפוז היא קיצונית, ומדובר על 150% תפוסה ויותר במחלקות הפנימיות, ומעל ל- 110% תפוסה בכל מחלקות בית החולים: "אנו רגילים לכך שבחורף ישנה עלייה משמעותית בתפוסה, בעיקר בפנימיות ובילדים, וצוותינו עושים ככל האפשר בתנאים הקיימים כדי להעניק את הטיפול הטוב ביותר במצב מרכב ונתון זה. זוהי מציאות מורכבת וסבוכה למתן מענה הולם לצורכי החולים המאושפזים, והפתרונות הם פתרונות חירום מאולתרים למצב נתון. יש לזכור כי בעת הזו גם ישנה תחלואת שפעת בקרב עובדי בית החולים, ולכך משמעות קשה מבחינת סגל בית החולים במתן השירותים הכולל, הן בטיפול בחולים והן במעטפת התומכת את התפעול והתפקוד התקין של בית החולים".
כאמור, גם במחלקת הילדים נצפה עומס של חולים, בעיקר במחלות נשימתיות שונות: ברוניכיולטיס, דלקות ריאה ועוד. "העומס מורגש בעיקר בקרב הצוות", מסבירה ד"ר עדי קליין, מנהלת המחלקה, "זה בזכות האופן הנוח שבו המחלקה בנויה, שבו אין מיטות במסדרונות. אבל זו בהחלט צפיפות שקשה להתנהל בה – למטופלים הזעירים, להוריהם ולצוות".
"מהבחינה הזו", מציינת ד"ר קליין, "אחד הדברים החשובים שאנו מקפידים עליו, ומבקשים גם מההורים להקפיד עליו, הוא שמירה על היגיינה ורחיצת ידיים. כל שכן, אנו מבקשים לחסן את הילדים ולנסות להימנע מלהגיע בכלל למצב של מחלה".
חדר המיון הבוקר - עומס היתר מורגש זה תקופה ארוכה