במהלך אוקטובר יצאה משלחת נוספת מהמרכז הרפואי הלל יפה לסין. הפעם, להשתתפות בסמינר "היערכות לתרחישי חירום" בו הציגו מומחים מישראל ומסין את ניסיונם בנושא חשוב זה. הסמינר נעשה בשיתוף שגרירות ישראל בבייג'ין ובחסותה. בתום הסמינר התקיימה פגישה של חברי המשלחת מבית החולים ושגריר ישראל בסין- מתן וילנאי, עם הממונה על מערכת הבריאות במחוז שינג'יאן ובהמשך גם התקיימה פגישה עם מנכ"ל משרד החוץ הסיני.
בסמינר רב משתתפים שהתקיים במהלך אוקטובר האחרון בעיר Shihezi שבמחוז Xinjiang בסין, בנושא היערכות לתרחישי חירום שונים, לקחה חלק משלחת מהמרכז הרפואי הלל יפה, זאת כחלק משיתוף פעולה מתמשך בין בית החולים המרכזי ב- Shihezi לבין בית החולים הישראלי, הנמשך למעלה משלוש שנים.
בסמינר לקחו חלק סטודנטים לרפואה וסיעוד, מנהלי בתי חולים ובכירים במערכת הבריאות הסינית (האזרחית והצבאית), הן במחוז והן מרחבי סין, בכירים באקדמיה ובמחקר העוסקים באירועי חירום ובאירועים רבי נפגעים. הנושא המרכזי של הסמינר היה היערכות למצב חירום על תרחישיו השונים, הן מן ההיבט הקליני-רפואי והן הארגוני.
חברי המשלחת מ"הלל יפה" לקחו חלק פעיל מאד בהרצאות ובמפגשים המקצועיים. ההרצאות והשיח המקצועי עוררו עניין רב הן אצל המשתתפים מהמערכת האזרחית והן בקרב אלה מהמערכת הצבאית ומהמשטרה.
סמינר לשעת חירום. על הבמה, בין היתר, פרופ' מאיר אורן והשגריר מתן וילנאי
בסמינריון, שנעשה בשיתוף שגרירות ישראל בבייג'ינג ובחסותה, לקחו חלק גם שגריר ישראל בבייג'ין מר מתן וילנאי, אל"מ אמיר אשל הנספח הצבאי, וכן נציג המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי (מש"ב) במשרד החוץ מר איתן נויבאואר.
בתום הסמינר הוזמנו חברי המשלחת, בכירי בית החולים ב- Shihezi, לפגישה בעיר הבירה בייג'ינג עם מנכ"ל משרד החוץ הסיני מר שיואנג זה-שו וצוותו הבכיר.
פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי, שלקח חלק במשלחת ובסמינר, מדגיש כי שיתוף הפעולה הפורה שנוצר עם בית החולים ב-Shehezi, כמו עם בתי חולים נוספים בסין במהלך השנים האחרונות, מהווה קרקע פורייה ודוגמא מוצלחת להעמקה ולהידוק הקשרים בין המדינות סין וישראל במישור המדיני ובמישור המקצועי- רפואי. "במקצועות הרפואה לסוגיהם, ובוודאי בתחום של היערכות לשעת חירום, יש לנו ב'הלל יפה', הרבה מה לתרום", הוא מסכם, "אך, ללא ספק, גם לעמיתינו מסין ולניסיונם יש בכדי להביא לשולחננו ידע נצבר, במיוחד בתחומים כגון היערכות לחירום בזמן רעידת אדמה ואסונות טבע, ולכן ישנה חשיבות רבה מאד להידוק והעמקת הקשרים".
הצוות הישראלי והצוותים הסיניים שהשתתפו בסמינר