המטופלים והצוות הרפואי במרכז הרפואי הלל יפה זכו בשבוע החולף למחזה בלתי שגרתי, עת ביקרו במקום כ-25 אנשי רפואה ואקדמיה סינים, וכן אנשי שגרירות סין בישראל. האורחים שבאו מקצוות סין הרחוקה, בחנו בהתפעלות את מחלקות בית החולים, ביניהן מחלקת ילדים, מיון, הפריה חוץ-גופית ועוד. ההזדמנות למפגש – משלחת רשמית מסין, שבאה לכנס רפואת חירום בינלאומי שהתקיים בתל אביב, אבל בעיקר - ביקור במרכז הרפואי הלל יפה במסגרת הסכם ידידות אשר קיים מזה כשלוש שנים בין בית החולים המרכזי בשיהזי שבמחוז שינג'יאן ובית החולים הגדול של העיר דה יאנג, במחוז סצ'ואן שבדרום סין, לבין המרכז הרפואי הלל יפה.
"מדובר בקשר מיוחד שנרקם בזמנו באמצעות ד"ר מוריס טופז, מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית שלנו", מסביר פרופ' מאיר אורן, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, "ד"ר טופז נסע לפני מספר שנים לסין לשם לימוד טכניקת הטריית פצעים בבתי חולים שונים בסין. במסגרת זו, נוצר קשר הדוק יותר עם בית החולים הגדול של העיר דה יאנג, במחוז סצ'ואן, שבדרום סין, זאת לאחר שד"ר טופז סייע לבית החולים בטיפול בפצועים ברעש האדמה הגדול ב-2008. זמן מה לאחר מכן, נחתמה עם בית החולים בדה יאנג ברית 'בתי חולים תאומים', בעידוד משרד הבריאות בישראל".
המשלחת הסינית כללה נציגים מאוניברסיטאות ומשני בתי חולים שבעיר דה יאנג שבמחוז סצ'ואן ובעיר שיהזי שבמחוז סינג'יאן. שניהם בתי חולים גדולים בהם בין 1,000 ל-2,000 מיטות אשפוז ומשרתים אוכלוסייה המונה מיליונים.
במהלך הביקור, בו נכחה גם הנהלת המרכז הרפואי, התקיימה ארוחה חגיגית, וכן הוחלפו ברכות הדדיות ומתנות סמליות, כמיטב המסורת הסינית.
נציג שגרירות סין בישראל, הקונסול מר האנג ג'ון, שנכח במפגש, הזכיר בנאומו כי מדינת ישראל נחשבת כמובילה בתחום הרפואה והביע את החשיבות הרבה שמייחסת סין לשיתוף פעולה כפי שמציג המרכז הרפואי הלל יפה עם בתי החולים שהגיעו לביקור.
פרופ' מאיר אורן הודה בשם חברי ההנהלה ובשם כל עובדי בית החולים על הביקור, והדגיש כי שיתוף הפעולה הפורה שנוצר עם בית החולים בשיהזי ובדה יאנג, כמו גם השיתוף עם הפקולטות לרפואה באוניברסיטאות שבמחוזות האמורים, מהווה קרקע פורייה ודוגמה מוצלחת להעמקה ולהידוק הקשרים בין המדינות סין וישראל במישור המדיני ובמישור המקצועי-רפואי. "במקצועות הרפואה לסוגיהם ובוודאי בתחום של היערכות לשעת חירום, יש לנו ב'הלל יפה', הרבה מה לתרום," הוא מסכם, "אך, ללא ספק, גם לעמיתינו מסין ולניסיונם יש בכדי להביא לשולחננו ידע נצבר, במיוחד בתחומים כגון היערכות לחירום בזמן רעידת אדמה ואסונות טבע, ולכן ישנה חשיבות רבה מאד להידוק והעמקת הקשרים".
המשלחת מסין בביקור בהלל יפה. צילום: ציון יחזקאל