הדר דף הבית בלי JCI

הפירסינג באוזן נגמר באשפוז

17/11/2014

 
פרופ'-משנה יצחק ברוורמן.
"להיזהר מפירסינג בסחוס האוזן"

ל', בת 34 מפרדס חנה-כרכור, בסך הכול רצתה להתחדש בפירסינג באוזן. אך ניקוב פשוט ושכיח יחסית הפך כעבור שבועיים ל זיהום חמור של סחוס האפרכסת, שחייב אשפוז.

 

"הסיפור התחיל  לפני שבועיים, כשהחלטתי להוסיף נקב לעגיל בחלק העליון של האוזן, לא משהו לא מקובל או בלתי שגרתי. משהו כזה שרואים אצל הרבה אנשים", מספרת ל'. "הפעולה עצמה נעשתה בחנות מוכרת ומסודרת, עברה בקלות, עד שבסוף השבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבים עזים באוזן, שלוו בנפיחות משמעותית. ניסיתי לחטא את זה באלכוהול, אבל כלום לא עזר. משלא חל שיפור במצב, החלטתי לגשת לחדר המיון של 'הלל יפה'".

 

ל' הייתה בטוחה שהביקור במיון יסתכם בהוצאת העגיל והמלצה על אנטיביוטיקה, אבל הצוות בחדר מיון חשב אחרת, ולאחר שאובחן אצלה זיהום חמור בסחוס של האפרכסת (פריכונדריטיס) ובעור, הושארה לאשפוז, לטיפול רפואי ולהשגחה.

 

פרופ'-משנה יצחק ברוורמן, מנהל היחידה לאף-אוזן-גרון של המרכז הרפואי הלל יפה, מסביר כי נתקל בעבר במקרים רבים של פירסינג שהזדהם, אבל מבקש להזהיר בעיקר מסוג הפירסינג אותו ביצעה ל' – בתנוך העליון ועל הסחוס של האוזן: "הרבה אנשים לא יודעים, אבל דווקא פירסינג בסחוס, שבו יש מעט כלי דם, עלול ליצור פגיעה בלתי הפיכה, כזאת, שאם היא מתרחשת, אפשרות הריפוי נמוכה. הפגיעה בסחוס, עלולה לגרום לעיוות במראה האוזן ("אוזן כרובית"), שלא ניתנת לתיקון על ידי ניתוח. הסכנה הנוספת, כאמור, היא זיהום, אשר בקלות יכול לחדור למחזור הדם ולגרום לזיהום בכלל הגוף".

 

לסיכום, מציין פרופ'-משנה ברוורמן, אם כבר בחרתם לבצע פירסינג, ודאו כי המכון המדובר פועל על פי הנחיות משרד הבריאות, עקבו אחר הוראות החיטוי ושימו לב לסימנים המעידים על תחילתו של זיהום מקומי, דוגמת נפיחות, כאבים וחום גבוה.

 

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד