הדר דף הבית בלי JCI

"תראו מי באה לבקר"

היא נולדה ב'הלל יפה' לפני ארבע שנים, והוריה שהו איתה בפגייה כמעט חודשיים וחצי. מאז ששוחררה מקפידות היא ואמה לבקר את הצוות המסור שטיפל בה בכל יום הולדת
21/07/2015

"השהות בפגייה היא לא תקופה קלה", כך מתחילה אילנית לוי מאור עקיבא את הסיפור השמח של בתה, הודיה. "היינו כאן חודשיים וחצי, אחרי שהיא נולדה בשבוע 29, ואחרי היריון לא קל, שאת חלקו הגדול העברתי בשמירת היריון ביחידה להיריון בסיכון, כאן ב'הלל יפה'. הזיכרון גורם לה מיד להזיל דמעות, גם אם מדובר ביום שמח במיוחד – יום ההולדת הרביעי של בתה, הודיה, עמה שהתה בפגייה.

 

הודיה, מצידה, מפלרטטת עם כל הצוות – הרי מדובר בחצי משפחה מבחינתה. היא מבקרת את חגית, מזכירת המחלקה, בחדרה וזוכה לחיבוק חם, משם עוברת דרך האחות האחראית, יסמין פרץ, ויחד עם אמה, כשהיא על הידיים, מקבלת הסבר על הימים שעברה בתוך האינקובאטור, שבו מאושפז היום פג אחר. "את רואה, כאן שכבת. בדיוק בפינה הזאת", מסבירה אילנית, "ואנחנו ישבנו לידך, ועשינו לך 'קנגרו'*, כמו שלימדה אותנו האחות מנה אינגרה. ד"ר סילביה פולדי וד"ר מיכאל פלדמן היו באים להסביר לנו כל פעם מה קורה איתך ומה יהיה".

 

כאמור, הודיה אושפזה בפגייה במשקל הזערורי של 1.110 ק"ג, ויצאה כעבור חודשיים וחצי במשקל 2.010 ובבריאות טובה.

 

"מאז, כל שנה, ביום ההולדת שלה, אני באה לכאן, מספרת לה את סיפור הולדתה ומראה לה הכול", מציינת אילנית. "אנחנו מבקרים את הצוות ביחידה להריון בסיכון, במכון להתפתחות הילד ובפגייה. כולם, כמו משפחה שנייה. חשוב לי מאוד שהיא תדע את זה ותדע להגיד על זה תודה".

 

ומה אומר הצוות? ד"ר פלדמן, מנהל המחלקה ליילודים ופגים, ויסמין פרת, האחות האחראית ביחידה, מספרים על הקשר המיוחד שנוצר, גם עם הודיה לוי ומשפחתה, וגם עם משפחות אחרות: "ככה זה בפגייה, הזמן הארוך ששוהים כאן עם התינוק, בתקופה כה עדינה, משמעותי במיוחד. הם נקשרים אלינו ואנחנו אליהם. אפילו סיגלנו נוהל 'חתונה' לפגים. כלומר, כשפג שגדל ונשאר איתנו בקשר מתחתן, אנחנו מביאים לו את תעודת השחרור שלו ממוסגרת כמתנה לחתונה. הודיה אמנם רק בת ארבע, אבל אנחנו מקווים שנגיע גם איתה לרגע הזה", הם מסכמים בחיוך.

 

הפגייה של המרכז הרפואי הלל יפה מגייסת בימים אלו כספים לשיפוצה ולשדרוגה לטובת המאושפזים הרכים והוריהם.

 

*קנגרו – שיטת החזקה של תינוק במגע "עור לעור", המעודדת קירבה מקסימלית לפג על ידי הנחתו במנח אנכי על חזה האם או האב. מחקרים הראו כי שיטה זו מיטיבה עם הפג וההורים ומסייעת להתפתחות פיזית ונפשית של הפג.

 

 

אילנית והודיה לוי מבקרות בפגייה 

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד