שנת תשע"ח עומדת בפתח, וכמו תמיד, אין כמו שנה חדשה בכדי לעצור, לקחת נשימה ולבדוק מה עבר עלינו, ובמקרה דנן: מה עבר על המרכז הרפואי הלל יפה, בשנה החולפת.
נתחיל במספרים
היקף הפעילות של המרכז הרפואי הלל יפה עולה בהתמדה משנה לשנה בהיבטים שונים. בשנת תשע"ז התקיימו ב"הלל יפה" למעלה מ-4,600 לידות, גידול של 11.5% מהשנה הקודמת. מתוכן, 100 זוגות של תאומים ושתי שלישיות. אגב, מספר הבנים השנה היה גבוה ממספר הבנות (250 בנים יותר מבנות). הסיבות להצפה הזאת בחדר הלידה נעוצות, ככל הנראה, בעובדה שאגף האימהות עבר שדרוג משמעותי מבחינת בינוי ותשתיות, והרחיב את השירותים שהוא נותן, ביניהם: הגדלת השירותים הניתנים לנשים העוברות טיפולי פוריות ביחידה להפריה חוץ-גופית, פתיחת מרפאה לייעוץ גנטי סב לידתי, פתיחת מרפאות חדשות ביחידה להריון בסיכון ועוד.
שנת תשע"ז, בדומה לשנה שלפניה, הציגה חדר מיון עם כמות פניות גבוהה במיוחד – למעלה מ-120 אלף פונים (גידול של כ-3.4%), כאשר כמעט שליש מהפונים גם מתאשפזים בבית החולים, דהיינו, למעלה מ- 40 אלף איש. מספר הניתוחים המבוצעים בבית החולים מדי שנה עולה גם הוא, ועמד השנה על למעלה מ-12 אלף ניתוחים בתחומים השונים, גידול של כמעט 4% מהשנה החולפת. נתון מרשים נוסף הוא מספר הפונים למרפאות החוץ ולמכונים של בית החולים, שעלה על השיא של השנה הקודמת, והגיע לכמעט 274 אלף פונים, גידול של 3.5% מהשנה החולפת.
מנהל בית החולים ד"ר מיקי דודקביץ מקבל את תיעוד ההסמכה לתקן הבינלאומי JCI
איכות השירות, איכות הטיפול ומומחיות לאורך כל הדרך
שנת תשע"ז הייתה שנה מוצלחת במיוחד למרכז הרפואי הלל יפה בכל הקשור לנושאי איכות ומצוינות. בית החולים עמד בהצלחה יתרה במבדק הבינלאומי של ארגון ה-JCI, וזכה לקבל תעודת הסמכה על היותו ארגון שעומד בתקן איכות ובטיחות ברפואה מהמחמירים בעולם. באותו חודש, קצר המרכז הרפואי מחמאות נוספות ממשרד הבריאות על עמידה במדדי המשרד בנושאי איכות הטיפול. שני ציוני דרך חשובים אלו הוכיחו שוב, כי אנשי המרכז הרפואי אינם שוקטים על שמריהם, ולצד עבודה מורכבת, עומלים כל העת על שיפור השירות במטופל בכל היבט אפשרי.
היבט נוסף ומשמעותי בפעילות המרכז הרפואי הוא הקמתה של עמותת ידידים חדשה, בראשותו של מר משה מורג. העמותה, שהוקמה במהלך השנה החולפת, חגגה את היווסדה באירוע רב רושם שנערך במלון אלמא בזיכרון יעקב, אשר במסגרתו נאספו כספים למכשיר ייחודי (FUSE) לשם ביצוע בדיקות קולונוסקופיה, מכשיר שעלותו כמיליון ש"ח.
במקביל, בית החולים המשיך להעמיק את הקשר עם הקהילה, עת סיפק מגוון הרצאות של רופאיו לקהילה באירועים שונים, ארגן כנסים ייעודיים למטופליו בתחומים השונים, כגון גסטרואנטרולוגיה, אונקולוגיה ואיידס, ארגן פעילויות משותפות עבור הקהילה, כגון הפנינג בנושא הנקה ופעילות של מכון הפיזיותרפיה לגיל השלישי, וכן הועמק הקשר עם ראשי המועצות האזוריות ואורגנו ביקורים ייעודייים של נציגיהם בבית החולים.
בתחום הבינוי, בית החולים אינו שוקט על שמריו, וכל העת מתקיימים ברחבי בית החולים שיפורים, שינויים ושיפוצים של הקיים לשם עדכון ושיפור בתנאי המלונאות. בהתאם, כאמור מעלה, הגדיל אגף אימהות את השירותים הניתנים בו השנה באופן משמעותי, אך גם מחלקות ויחידות נוספות הרחיבו שירותיהן – נפתחה יחידת כאב חדשה, שירות של אורתופדיה אונקולוגית וכן שירות לנוירואופטומולוגיה (הפרעות ראייה שמקורן במערכת העצבים והמוח). אלו אך מעט מהחידושים ברחבי בית החולים.
בתחום האקדמיה והמחקר בית החולים ממשיך לספק מוקדי מצוינות – מספר המורים המצטיינים השנה בתחום ההוראה בפקולטה לרפואה עמד על 13 מומחים, ולצידם, בית הספר לסיעוד, בראשותה של ד"ר מירב בן נתן, המשיך להציג נתונים מרשימים של 100% הצלחה לתלמידיו במעבר בחינות ההסמכה, זו שנה רביעית ברציפות.
ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי, מסכם את תשע"ז: "כשאני עוצר ובוחן את כל מה שעשינו כאן בשנה שחלפה, אני חש סיפוק עמוק, מעין 'וואו!'. לא ייאמן כמה הושג בשנה נתונה אחת. המילה השנייה היא: 'תודה'. תודה לכל העובדים בכל המקצועות והתחומים, העושים מלאכה מורכבת וחשובה מעין כמותה. תודה עצומה למתנדבים ולתורמים ותודה למטופלים שלנו, שמכתבי התודה שאנו מקבלים מהם כל העת נוטעים בנו תחושת סיפוק לכך שמאמצינו היומיומיים לשפר, לייעל, לתקן ולחדש - משתלמים. בטוחני שנמשיך את העשייה הענפה, נגדל ונתרחב, נתקדם ונשתפר ובעיקר נסייע לכל מי שבא בשערינו להיות בריא ושלם יותר".