הדר דף הבית בלי JCI

כאן מקנגרים בכיף – אמא ואבא!

חודש מאי הוכרז בפגיות ברחבי העולם וגם בפגיית "הלל יפה" כחודש "אתגר הקנגורו", שמטרתו לעורר את המודעות של ההורים ושל הצוות המטפל לשיטת ה"קנגורו"- שיטה ייחודית המעודדת מגע של "עור בעור" בין הפג הזעיר להוריו
27/05/2018

"המקום היחיד בו השאלה 'האם קינגרת היום? לא תישמע מוזרה הוא בפגייה", מסבירה בחיוך יסמין פרץ, אחות אחראית יחידת הפגייה במחלקת יילודים ופגים של המרכז הרפואי הלל יפה. "זו אפילו אחת השאלות השכיחות יותר אצלנו, שבאה קצת אחרי 'מה שלומך?', כשאנו פוגשים את ההורה בפגייה. אצלנו הקנגורו הוא כבר מזמן לא רק החיה שידועה כסמל האוסטרלי האולטימטיבי, אצלנו מדובר בחיבור האנושי בין ההורים לפג".

 

חודש מאי השנה הוכרז כחודש "אתגר הקנגורו" בפגיות ברחבי העולם, שמטרתו אחת היא - לעודד את המודעות לשיטה ולשימוש בה לטובת הפגים המאושפזים. הפגייה של המרכז הרפואי הלל יפה, למודת שימוש בשיטה, הצטרפה לאתגר מתוך מחויבות למתן טיפול מיטבי למטופל הזעיר ולהוריו.

 

 


האחות יסמין פרץ מסייעת לאם ליאת רוטנברג לקנגר

 

 

"קנגורו" – על שום מה ולמה?

 

שיטת הקנגורו הינה שיטה המעודדת מגע של "עור בעור" בין הפג הזעיר להוריו. למעשה, זהו טיפול טבעי המסייע לעודד מגע "שאינו רפואי", על מנת להקל על המעבר החד מאווירת הרחם החמימה לסביבה התומכת, אך הקלינית, בפגייה. לשיטה השפעה חיובית על התפתחות תקינה של הפג ואף להישרדותו. יתרונות נוספים של השיטה הם שהיא מסייעת ליילוד לשפר את הנשימה ותורמת לעלייה טובה יותר במשקל, תורמת לאשפוז קצר יותר, להגברת הפרשת החלב אצל האם ולשיעור הנקה גבוה יותר. כמו כן, השיטה מסייעת במתן מענה לבעיות הפסיכולוגיות האופייניות ללידת פג ותורמת לקשר של הפג עם ההורה.

 

מחקרים הראו כי פגים שטופלו בשיטת הקנגורו בכו פחות, לא רק בזמן השהות בחיק ההורה, אלא גם בשאר שעות היממה, וכן השיגו התפתחות נוירו-התנהגותית ומנטלית טובה יותר.

 

 


אתגר הקנגורו בהלל יפה: חיזוק הקשר בין ההורה לילד

 

 

אתגר הקנגורו – ב"הלל יפה" ובכל העולם

 

מאי הוכרז כחודש המודעות לשיטת הקנגורו, ולכן מקיימים בו את אתגר "הקנגורו", שהוא מעין מרתון בו משתתפות פגיות מרחבי העולם, וביניהן פגיית המרכז הרפואי הלל יפה. במהלך החודש מתקיימות פעילויות שונות לעידוד השימוש בשיטה – בקרב ההורים, אבל גם בקרב הצוותים המטפלים. ב"הלל יפה" התקיימו הדרכות מוגברות לשיטה, חולקו חומרי הסברה, הנחיה והסבר על השיטה במפגשי הורים שמקיים צוות הפגייה להורים מדי שבוע, נעשו "צילומי קנגורו" לתיעוד הורים מקנגרים, ורישום יומי של שעות ה"קנגורו" בכדי לעודד ולהגביר יישום השיטה ועוד.

 

"אנחנו מודעים לקושי הנפשי הכרוך בלידת פג. אנחנו יודעים שההורים עוברים בעצמם תהליך לא פשוט כשהילד שלהם שוהה בפגייה", מסכמת יסמין פרץ, "לכן, חשוב לנו לתת להם את כל הכלים שבהם הם יוכלו לסייע לצוות, שעושה עבור הפג לילות כימים על מנת שיגדל וישתחרר בבריאות טובה. שיטת הקנגורו מאפשרת להם מעורבות שיש בצידה סיוע ממשי לילדם, ולכן רצוי שיכירו אותה. המרתון הוא אמצעי נוסף שלנו להעלות מודעות".

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד