נשים רבות הגיעו בשבוע החולף ליום העיון שנערך במרכז הרפואי הלל יפה על מנת לשמוע על החידושים והעדכונים בתחום האוסטאופורוזיס. קבוצת הסיכון המובהקת לאוסטאופורוזיס הינה נשים לאחר גיל המעבר, בשל הירידה הפתאומית ברמות האסטרוגן בתקופת גיל זו, הורמון חשוב לבריאות העצם, המעודד את בנייתה. ההערכה היא שאחת מתוך שלוש נשים מעל גיל 50 סובלת מאוסטאופורוזיס.
פתח את יום העיון ד"ר בני עבו, סגן מנהל המרכז הרפואי, אשר ברך את המשתתפים על הגעתם ליום העיון והדגיש את החשיבות שרואה הנהלת המרכז הרפואי בחיזוק הקשר עם הקהילה. ד"ר ענת יפה, מנהלת היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז הרפואי הלל יפה, הציגה בפני הקהל את מנגנון החיים של עצם בריאה וזו החולה באוסטאופורוזיס, את גורמי הסיכון, דרכי האבחנה והסיבוכים של המחלה כשברים אוסטאופורוטיים. בנוסף, סקרה את הטיפולים התרופתיים הקיימים כיום, לצד שירותי בריאות נוספים, וציינה: "בתחום האוסטאופורוזיס, אין דבר כזה מאוחר מדי או מוקדם מדי. מגיל צעיר ניתן לפעול על מנת למנוע הופעה של אוסטאופורוזיס. יש להקפיד על פעילות גופנית סדירה, תזונה מתאימה, שמספקת כל הדרוש לגוף, כולל סידן וויטמין D, אשר הכרחי לעידוד ספיגת הסידן בגוף".
ד"ר ענת יפה פותחת את יום העיון
הגב' שרה שטרן קטעי, מנהלת המחלקה לתזונה במרכז הרפואי, דיברה על תזונה מונעת לשמירה על שלד בריא ונתנה טיפים מקצועיים כיצד להגביר את יעילות ספיגת הסידן בגוף. בהמשך היום הרצה ד"ר אייל ברבלק, מנהל יחידת הגב במרכז הרפואי, על שברים אוסטאופורוטיים בעמוד השדרה, בדגש על כאלה המחייבים ניתוח. כמו כן, התקיימו הרצאות של מרצים אורחים, ביניהם ד"ר נתנאל לוי וד"ר אירינה סלזנב מהמרכז הרפואי שוהם, ד"ר מיכאל בכר מבית חולים לוינשטיין ומירה ורדי, יו"ר עילא.
"יום העיון איפשר חשיפה וידע לאלו הסובלים מאוסטאופורוזיס והעלה בפניהם את שיטות הטיפול החדשניות הקיימות, בעיקר כדי לאפשר להם להתמודד טוב יותר עם המחלה והשלכותיה", סיכמה ד"ר יפה.
כל משתתף שהגיע קיבל במתנה "ערכת מזון בריאות". המשתתפים הביעו תודה והערכה רבה על יום העיון וציינו כי נהנו מאוד מהמרצים ומנושאי ההרצאות.