הדר דף הבית בלי JCI

הכול אודות הרחם (וכמעט אף מילה על הביצית)

הצוות הבכיר של מחלקת נשים ויולדות של המרכז הרפואי הלל יפה ערך בשבוע החולף כנס בינלאומי בהשתתפות מומחים בעלי שם מרחבי הארץ והעולם
2/12/2018

הכנס, אליו הגיעו למעלה מ-200 משתתפים, עסק בכל ההיבטים הגינקולוגיים החדשניים שעשויים לעזור לבעיות פוריות. אחד המרכזיים שבהם הוא דווקא חידושים משמעותיים בטיפול ברחם, המהווה את לשון המאזניים בין טיפול כושל לבין השגת הריון.

 

לכנס, שזכה למחמאות רבות מהמשתתפים הרבים שהגיעו מכל בתי החולים בארץ, הוזמנו, כאמור, מומחים, חלקם בעלי שם עולמי, שדיברו על הרחם בהיבטים שונים; תחילה כיצד לאבחן באולטרה-סאונד מקרים גבוליים שדורשים טיפול, מה המשמעות הקלינית של הממצאים וכיצד ישפיעו על פריון האישה, ולבסוף, על החידושים בכירורגיה של הפוריות, על מיקרי קצה שנפתרו בצורה יצירתית, חידושים טכנולוגיים וגישות חדשות לטיפול. לדוגמה, טיפולים חדשניים בבעיה של אדנומיוזיס – בעיה של קיר הרחם, שכיום אין לה פתרון ובכנס הוצג טיפול חדשני בה, או אנדומטריטיס כרוני – דלקת ברירית הרחם, שכמעט שאינה מאובחנת בשל היעדר ידע קליני, אשר עלולה להיות הגורם לאי-פוריות בעד 40% מהמקרים של מי שאובחנו כסובלים מהיעדר פוריות מסיבה בלתי מוסברת (15% מהמקרים).

 

מארגני הכנס ב"הלל יפה" הדגישו את חשיבות שיתוף הפעולה בין שלושת המקצועות לטובת האישה:

 

"בשנים האחרונות הפכו טיפולי הפוריות ל'אישיים יותר', יצירתיים יותר ובעיקר הרבה יותר 'תפורים' אישית לכל אישה וזוג", מציינת ד"ר עינת שלום-פז, מנהלת היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי הלל יפה. "אנחנו יורדים לרמת הרזולוציה של הביצית והעובר, עושים שימוש בטכנולוגיות כגון אמבריוסקופ, ומגיעים לתוצאות טובות יותר. בנשים שמתוכננות לעבור טיפולי פוריות, קיימת חשיבות גדולה לבדיקת כלל המנגנונים הקשורים בתהליך הרבייה. כחלק משמעותי מהטיפול, חלל הרחם מהווה את לשון המאזניים בין טיפול כושל לבין השגת הריון".

 

לדבריה מצטרף ד"ר שגיא חיימוביץ', מנהל השירות לטיפול אמבולטורי ולהיסטרוסקופיה ב"הלל יפה" ומומחה בעל שם עולמי בכירורגיה של הפוריות, אשר עובד בצמידות ליחידה להפריה חוץ-גופית, ורואה לא מעט נשים שטיפול אחד פשוט עושה עבורן את כל ההבדל: "הרחם הוא איבר שאפשר להגדירו כחמקמק. גם כשהכול נראה תקין בבדיקה שגרתית, זה לא אומר שהכול תקין. ברחם יש רקמות עדינות, שרק בחינה מדוקדקת שלהן עשויה להעיד, למשל, על מצב דלקתי מתמשך, שעלול להיות הגורם לחוסר השתרשות של עובר. מצב כזה, כאשר מאותר כראוי, נפתר על ידי מתן אנטיביוטיקה ייעודית".

 

"השילוש הזה - פוריות, כירורגיה גינקולוגית ואולטרה-סאונד, הוא בגדר שיתוף פעולה הכרחי בתחום שלנו, והוא הסיבה שראינו לנכון לארגן כאן אצלנו כנס מתאים", מסביר ד"ר אלון שרים, מנהל היחידה לאולטרה-סאונד מיילדותי ב"הלל יפה". "אנו מקיימים דיונים תכופים על הנשים המטופלות ביחידה ומה הדבר הנכון ביותר עבורן. היה לנו חשוב לקיים כנס, שהמשתתפים העיקריים בו הם משלוש הדיסציפלינות (אולטרה-סאונד, כירורגיה, פריון)".

 

 


צוות המארגנים מאגף האמהות בהלל יפה יחד עם המרצים האורחים בחו"ל

 

 

בדיונים לקחו חלק מומחים פוריות, אולטרה-סאונד וכירורגיה גינקולוגית מהארץ ומהעולם, ביניהם, כאמור, מומחים בעלי שם עולמי כגון:

 

פרופ' דירק טימרמן, מבלגיה, איש אולטרה-סאונד גינקולוגי. אחד ממפתחי שיטת ה-IOTA שנועדה לסייע לאנשי אולטרה-סאונד וקלינאים בעולם להגדיר ממצאים גינקולוגיים כשפירים או ממאירים. אחד מראשי החברה הבינ"ל לאולטרה-סאונד גינקולוגי.

 

פרופ' אטיליו די ספיאציו, מאיטליה, מומחה בהיסטרוסקופיה, בעל שם עולמי, חבר בהנהלת ESGE (החברה אירופאית לגינקולוגיה אנדוסקופית).

 

פרופ' אטורה ציצינלי, מאיטליה, אחד המובילים בעולם בחקר דלקת כרונית של רירית הרחם, אשר אחראי למרבית הפרסומים בתחום.

 

ד"ר גיאמפיאטרו גוביני, מאיטליה, ממציא המיני-רסקטוסקופ, מומחה עולמי להיסטרוסקופיה, בעל ניסיון רחב מאוד בטיפול בנישות (צלקת הקיסרית ברחם).

 

ד"ר גאורגי סטמנוב, מבולגריה, מומחה בעל בית החולים NadezhdA, אשר בו מתבצעים מעל 4,700 מחזורי IVF בשנה (מהגדולים בעולם), בעל ניסיון נרחב בכירורגיית הפוריות.

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד