הדר דף הבית בלי JCI

"ביטחון המטופל – הדור הבא"

המרכז הרפואי הלל יפה הוא הראשון בעולם להשתמש בגיבוי חשמל מימני במערכות דימות רפואיות, שמאפשר פעולה רפואית רציפה בכל מקרה של נפילת מתח
13/01/2019

המרכז הרפואי הלל יפה הוא הראשון בעולם לעשות שימוש במערכת גיבוי חשמל בטכנולוגיית תאי דלק מבוססת מימן עבור מערכות רפואיות בבית חולים. היתרון המרכזי: גם נפילת מתח זעירהלא תורגש, ופעולה רפואית תימשך ללא הפרעה גם בהפסקות חשמל ארוכות. בתי חולים נוספים בארץ צפויים לרכוש את המערכת, שעד כה שימשה רק בתוכניות החלל ומוסדות תעשייתיים ברחבי העולם.

 

המערכת, שהותקנה בחדר הצנתורים של מערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, מביאה בשורה של ממש בתחום הרפואי, משום שמדובר במערכת גיבוי חשמלית העושה שימוש במימן, במקום בסולר, ובכך מאפשרת גיבוי מלא ורציף, גם במקרים של הפסקת חשמל. המוצר נקי לחלוטין, ללא פליטת גזי חממה, ובכך עונה על ביקוש עולמי גדל להפחית בזיהום אוויר ולעצור את ההתחממות הגלובלית. יודגש, בהקשר זה, כי המרכז הרפואי הלל יפה הוא בית החולים הראשון שקיבל תו תקן של בית חולים ירוק, מטעם מכון התקנים בישראל.

 

יתרונות נוספים של המערכת החדשה: אין צורך בהחלפת חלקים אחת לתקופה, נעשית בקרה מרחוק על ידי תוכנה הבודקת את ביצועי המערכת ומתריעה על בעיות, וכן עלויות אחזקה נמוכות, שחלקן נובעות מייתור הצורך בשימוש בסולר - חומר שהחלפתו נדרשת אחת לתקופה.

 

 


חונכים את המערכת החדשה בחדר הצנתורים: צוות המחלקה הטכנית, ד"ר אמנון בן משה וסגנו רפי קורן, צוות יחידת הצנתורים וצוות ההתקנה מטעם החברה המספקת את המערכת

 

"החשש העיקרי כשמבצעים פעולה רפואית הדורשת מכשור דימות, כפי שנדרש בחדר צנתורים", מסביר ד"ר אמנון בן משה, המנהל האדמיניסטרטיבי של המרכז הרפואי הלל יפה, "הוא ששיבוש זרם החשמל בשל הפסקת חשמל, לדוגמה, יגרום לאתחול מחדש של המערכת באמצע פעולה. אף על פי שגיבוי גנרטור חשמל יוצר נתק של מספר שניות בלבד, הדבר עלול לשבש את הפעולה הרפואית ולסכן את חיי המטופל. במערכת החדשה, גם מספר שניות הן כבר לא אופציה, בשל המבנה הייחודי נטול חלקים נעים של המערכת, המבוססת על תהליך אלקטרוכימי", הוא מסכם.

 

השימוש במערכות גיבוי חשמליות מבוססות מימן היה קיים עד כה רק בתעשיות החלל או במוסדות שאינם רפואיים, שלהם צורך קריטי בגיבוי חשמלי אמין וזמין. החברה המספקת את הטכנולוגיה פנתה למרכז הרפואי הלל יפה בהצעה להתקין את המערכת, ואחרי שנעשתה בדיקת דמה מקיפה, הכוללת מדידות תקינות במערכת צנתור, הוחלט להתקינה. המערכת מהווה גיבוי למצב של הפסקת חשמל, ללא מגבלת זמן, כל עוד מסופקים מכלי מימן למערכת.

 

"אחרי ההתקנה המוצלחת ב"הלל יפה", כבר קיימת התעניינות בבתי חולים אחרים בארץ, ואני בטוח שגם הם ימהרו לאמץ אותה", מציין רונן אדרי, מנהל המחלקה הטכנית ומהנדס המרכז הרפואי הלל יפה. "אני בעיקר שבע רצון מכך שיש לנו יכולת לתת מענה לבטיחות המטופלים בדרכים נוספות".

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד