הדר דף הבית בלי JCI

לראשונה בישראל: ניתוח בגלאוקומה קשה באמצעות מקדחון זעיר ובשיטה זעיר-פולשנית

הניתוח, שבוצע לראשונה בישראל על ידי מנהלת מחלקת עיניים של הלל יפה ד"ר ביאטריס טיאוסנו, מנקז את הנוזלים מהעין באופן מיטבי על ידי יצירת תעלת ניקוז קבועה, ללא צורך בשימוש בשתלים
4/01/2021

מחלקת עיניים של המרכז הרפואי הלל יפה הוסיפה השבוע נדבך נוסף בתחום החדשנות והמובילות הרפואית, עת ביצעה ניתוח עיניים ראשון מסוגו בישראל לטיפול בסובלים ממחלת הגלאוקומה (לחץ תוך-עיני) בתצורתה הקשה ביותר.

 

"מדובר בטכנולוגיה חדשנית, זעיר-פולשנית, המאפשרת טיפול משמעותי לחולי גלאוקומה אשר מצבם הצריך עד כה ניתוח 'רגיל', שכלל הרמת הלחמית, תפירה ועוד", מסבירה מנהלת מחלקת עיניים ומומחית בתחום הגלאוקומה ד"ר ביאטריס טיאוסנו, שהשבוע, יחד עם ד"ר טל אשכולי וד"ר אלחשאש איסלאם, ביצעה את הניתוח לראשונה בישראל. עוד מציינת ד"ר טיאוסנו, כי הניתוח יעיל בגלאוקומה פתוחת זווית, שממנה סובלים כ-80% מהחולים במחלה בישראל.

 

בטכנולוגיה החדשנית נעשה שימוש במקדח זעיר, הנכנס מתוך זווית העין, מתחת ללחמית, ויוצר חור זעיר של כ-100 מיקרון ועל ידי כך תעלה קבועה בתוך רקמת העין. מתעלה זו ניתן לנקז את הנוזל שיוצר את הלחץ על העין, בצורה קבועה. השיטה מייתרת את הצורך בשימוש במשתלים תומכי ניקוז, ויהא בעלת יתרונות רבים: היא נעשית בהרדמה מקומית בלבד, זמן הניתוח קצר יותר, זמן החלמה מהיר יותר, ולרוב, לא דורש התערבות חוזרת, וכמובן, היא מונעת ניתוח של פתיחת הלחמית, הרמת לובן העין וביצוע חור למעבר נוזלים מחוץ לעין - שהוא עדיין הניתוח השכיח ביותר בקרב מנתחי העיניים לטיפול בגלאוקומה בצורתה הקשה. יתרון נוסף – ניתן לשלב בפעולה גם ניתוח קטרקט.

 

 


שימוש במקדח זעיר ליצירת תעלת ניקוז קבועה של הלחץ התוך-עיני. ד"ר ביאטריס טיאוסנו בעת הניתוח בהלל יפה

 

הניתוח בוצע בשנה האחרונה באירופה ובאסיה וכעת נחת בישראל ב"הלל יפה". תחת ידיה האמונות של ד"ר טיאוסנו כבר בוצעו מספר ניתוחים כאלה בהצלחה יתרה.

 

ד"ר ביאטריס טיאוסנו מסכמת: "זהו פתרון המהווה נדבך חשוב במתן פתרונות ניתוחיים מתקדמים לסובלים ממחלות עיניים, ואני שמחה שמזדמן לנו לאפשר למטופלינו כל העת התחדשות בשיטות טיפול ובטכנולוגיות חדשות ועדכניות בתחום רפואת העיניים בכלל ובגלאוקומה בפרט".

 

יצוין כי גלאוקומה הינה אחת הסיבות העיקריות שמובילה לעיוורון בלתי הפיך בארץ ובעולם כולו. ההערכה היא שמעל ל-63 מיליון איש (3.54% מאוכלוסיית העולם) סובלים מגלאוקומה. הטיפול היחידי שהוכח לגלאוקומה הוא הפחתת הלחץ התוך-עיני, במטרה למנוע נזק גלאוקומטוטי לעצב הראייה. מרבית החולים מטופלים בטיפול תרופתי קבוע וחלקם זקוקים לניתוח על מנת לעצור את התקדמות המחלה.

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד