ד"ר גיא רוזן
|
ד"ר גיא רוזן הינו בוגר לימודי הרפואה של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, בסיומם התמחה ברפואה פנימית וקרדיולוגיה בבית החולים שיבא בתל השומר. לאחר השלמת התמחותו, עבד ד"ר רוזן כרופא בכיר במערך הלב של שיבא, שם היה אחראי להקמה של שירות ייחודי לבירור מהיר של מטופלים עם אירועי עלפון (סינקופה). בהמשך, ביצע השתלמות עמיתים מחקרית וקלינית של כשלוש שנים וחצי בתחום הפרעות קצב הלב ב"בית החולים הכללי של מסצ'וסטס" (Massachusetts General Hospital), בבוסטון, ארה"ב, מהמרכזים הרפואיים המובילים בעולם, המסונף לאוניברסיטת הרווארד.
במהלך עבודתו בארה"ב היה ד"ר רוזן שותף לפיתוח של טכנולוגיות וטכניקות חדישות בתחום הניטור והטיפול בהפרעות בקצב הלב, בייחוד צנתרים ושיטות עבודה בתחום האבלציות (צנתורי צריבה), המשפרים באופן משמעותי את הבטיחות והיעילות של פעולות אלו.
בחזרתו לישראל, הצטרף ד"ר רוזן למערך הקרדיו-וסקולרי במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה בפוריה, שם הקים וניהל שירות ייעודי למטופלים הסובלים מפרפור פרוזדורים, הפרעת הקצב השכיחה במבוגרים, כולל פיתוח הנושא של אבלציות לטיפול בפרפור פרוזדורים התקפי ועיקש.
ד"ר רוזן נשוי ואב לשלושה, תושב היישוב יובלים שבמועצה האזורית משגב. הוא הצטרף כעת למרכז הרפואי הלל יפה כמנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים, עם חזון להפיכת היחידה למרכז מצוינות ברמה הארצית לטיפול בכל מגוון ההפרעות בקצב לב, לטובת מטופלי האזור.
היחידה לאלקטרופיזיולוגיה הינה חלק ממערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, בראשותו של פרופ' אריאל רוגין, העוסקת בתחומים כגון טיפול ואבחון בהפרעות קצב, בדיקות אלקטרופיזיולוגיות פולשניות, פעולות אבלציה על סוגיהן, כולל מיפוי תלת ממדי של מדורי הלב, המסייע להפחתת הקרינה בפעולות אלו ולשיפור יעילותן, וכן השתלות של כל סוגי קוצבי הלב והדפיברילטורים הקיימים בעולם כיום.
בין שאיפותיו של ד"ר רוזן ליחידה, פיתוח של תחום פעולות האבלציה לכלל סוגי הפרעות הקצב, שכיום מוכרות כטיפול היעיל ביותר, בדגש על אבלציות מורכבות לטיפול בפרפור פרוזדורים, בייחוד פרפור פרוזדורים עיקש שלא מגיב לטיפול תרופתי, שבו יש לד"ר רוזן ניסון רב. כמו כן, בכוונתו של ד"ר רוזן לפתח באופן משמעותי את המרפאה האלקטרופיזיולוגית, כולל ייעוצים מקוונים ופיתוח הניטור מרחוק למטופלים הנמצאים במעקב ביחידה.
"אני שמח להגיע למערך הלב של הלל יפה ולהצטרף למהפכה שמוביל כאן פרופ' רוגין בשנתיים האחרונות, בכל הקשור לטיפול בבעיות הלב של תושבי האזור. התרשמתי עמוקות מההשקעה בתשתיות בהלל יפה, כולל הקמת חדרי הצנתורים החדישים בישראל, שנפתחו כאן לפני כשנה, עם כל הציוד המתקדם ביותר בתחום הטיפול בהפרעות קצב לב, שמאפשר ביצוע פעולות מורכבות שלא בוצעו כאן עד כה. שמחתי מאוד למצוא כאן צוות נהדר של היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, המורכבת מאנשים מקצועיים ברמה הגבוהה ביותר ואני בטוח שביחד נוכל להפוך את היחידה למרכז מצוינות ארצי בתחום הטיפול בהפרעות בקצב הלב לתפארת המרכז הרפואי הלל יפה".