הדר דף הבית בלי JCI

החלפת שתי ברכיים בניתוח אחד באמצעות משתל חדשני

המרכז הרפואי הלל יפה ביצע לראשונה ניתוח להחלפה דו-צדדית של שני מפרקי ברך באמצעות טכנולוגיה חדשנית ביותר, אשר אינה מצריכה שימוש בדבק
1/03/2021

סלמאן חביש בן ה-63, היה הראשון להתנתח, לאחר שסבל במשך שבע שנים מכאבים חזקים ושחיקה של הברכיים. ד"ר ירון ברקוביץ', מנהל מחלקה אורתופדית ב', שביצע את הניתוח: "מדובר בשיטה מתקדמת ביותר המאפשרת לעצם להשתלב באופן טבעי לשתל ללא שימוש בדבק".

 

מעל ל-15,000 ניתוחים להחלפת מפרקי ברך מבוצעים מדי שנה בישראל. ניתוחים אלה מוצעים לרוב למטופלים אשר סובלים מכאבי ברכיים עזים ומוגבלות בתנועה לאורך תקופה ממושכת, לאחר שהטיפולים השמרניים לא הועילו להם.

 

כיום, השיטה השכיחה והמקובלת להחלפת מפרקי ברך, היא על ידי שימוש בדבק מיוחד - צמנט, אשר מחבר את המפרק החדש למקומו. בניתוח מסירים את העצם והסחוס שבמשטח המפרקי ובמקומם מניחים משתל ומקבעים אותו על ידי הצמנט.

 

"בשנים האחרונות מתחזקת הגישה לפיה קיבוע ביולוגי של המשתל עדיף מחיבור על ידי דבק, שכן הוא עשוי לשפר את שרידות המשתל לאורך זמן. הקיבוע הביולוגי מתאפשר באמצעות משתל המצופה במבנה תלת-ממדי מיקרוסקופי המדמה את מבנה העצם ומעודד את העצם לגדול היישר לתוך המשתל, ללא צורך בדבק שיחבר ביניהם", מציין מנהל מחלקה אורתופדית ב' במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר ירון ברקוביץ', שהיה הראשון לבצע את הניתוח.

 

 


ד"ר ירון ברקוביץ' וסלמאן חביש, שעבר בהצלחה את הניתוח החדשני בהלל יפה

 

השבוע בוצע במרכז הרפואי הלל יפה הניתוח הראשון בטכנולוגיה חדישה זו. סלמאן חביש בן ה-63, תושב ירכא, היה הראשון להתנתח, לאחר שסבל במשך שבע שנים מכאבי רגליים חזקים, נפיחויות וקושי ממשי יומיומי לעלות ולרדת מדרגות. "ניסיתי את כל החלופות האפשרויות - תרופות, מדרסים, לייזר, אך שום דבר לא פתר את הבעיה לאורך זמן ולכן החלטתי להתנתח", ציין חביש. הניתוח עבר בהצלחה וכעבור מספר ימים כבר הצליח חביש ללכת על רגליו ללא תמיכה והוא צפוי להשתחרר לביתו בימים הקרובים.

 

ד"ר ברקוביץ' מסביר עוד כי הרעיון בשיטה החדשנית הוא להכניס מעין מקל לאזור הספוגי שבעצם, ולמעשה, לאפשר לעצם להדביק את עצמה לשתל, כך שהמשתל מתקבע בצורה מרשימה לתוך העצם ולא להיפך.

 

לשיטה זו מספר יתרונות ברורים: קיצור זמן הניתוח, חיבור ביולוגי בין המשתל לעצם, החלפה דו-צדדית, דהיינו, החלפה בו זמנית של שתי הברכיים בניתוח אחד ותקופת החלמה מהירה יותר. השיטה אומצה לשימוש בעיקר בקרב צעירים, אצלם העצם יכולה להיבנות טוב יותר ולהשתלב בצורה מיטבית.

 
הדפס

לכתבות נוספות בנושא אורתופדיה

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד