הדר דף הבית בלי JCI

ניתוח להחלפת מפרק ברך באמצעות רובוט המקצר את זמן ההחלמה

הלל יפה הינו בית החולים הראשון בארץ שהחל לבצע ניתוח להחלפת מפרק ברך באמצעות טכנולוגיה חדשה המתבססת על מכשיר נייד רובוטי משוכלל
13/08/2019

המרכז הרפואי הלל יפה הינו בית החולים הראשון בארץ אשר החל לאחרונה לבצע ניתוחי החלפת מפרק ברך באמצעות מכשיר רובוטי. מדובר בטכנולוגיה חדשה שהחלה לפעול ברחבי העולם משנת 2012 וכבר הצליחה להוכיח את יעילותה. "מדובר במערכת עזר רובוטית המשלבת שימוש במכשיר רובוטי הנאחז בידי המנתח, תוך תהליך תכנון ניתוחי מותאם אישית למטופל. התוכנה מאפשרת להכווין את המנתח ולהנחות אותו לגבי המיקום המדויק של המשתל, תוך מתן כלים המסייעים לו להכין את העצם להשתלת המשתל בצורה מדויקת ביותר", מציין ד"ר ירון ברקוביץ, מנהל מחלקה אורתופדית ב' במרכז הרפואי הלל יפה, שביצע את הניתוח הראשון. 

 

 

 

ד
ד"ר ברקוביץ בודק את גב' לובה קושלין בטרם ביצוע הניתוח

 

 

המטופלת הראשונה, לובה קושלין, בת 73, מפתח תקוה, הגיעה לביצוע הניתוח לאחר 15 שנים של כאבים קשים בברכיים, אשר החמירו בשנה האחרונה. לאחר שצפתה בד"ר ברקוביץ' בטלוויזיה, החליטה להגיע "להלל יפה" וזכתה להיות המטופלת הראשונה שנותחה ברובוט החדשני. יום לאחר הניתוח כבר צעדה על הרגל ואפילו זרקה חיוכים למשפחתה. ניתוח נוסף כבר בוצע, גם הוא בהצלחה, וד"ר ברקוביץ מציין כי בית החולים יבצע את הניתוח כשגרה, במסגרת היותו בית חולים ציבורי ממשלתי, למטופלים הנדרשים לכך ומתאימים לניתוח.

 

מדי שנה מתבצעים אלפי ניתוחים להחלפת מפרק ברך, בעיקר במטופלים בגילאי 60 ומעלה. 15% לערך מבין המטופלים מביעים שביעות רצון נמוכה מתוצאת הניתוח. "לאחר שנים רבות שבהן נאלצנו לנתח בשיטה ידנית ומכנית, טכנולוגיה זו תביא לשינוי משמעותי בצורת הניתוח, שיתבצע, כאמור, על ידי רובוט משוכלל ביותר, תחת בקרה של אורתופד, אשר עבר הכשרה מקצועית בתפעול המכשיר ושימוש בו. כמו כן, טכנולוגיה זו תאפשר דיוק מקסימלי והתאמה מרבית למטופל וכתוצאה מכך תביא לשביעות רצון גבוהה יותר מצד המטופלים", מציין ד"ר ברקוביץ. 

 

 

ניתוח רובוטי ראשון בארץ להחלפת ברך
ניתוח רובוטי ראשון בארץ להחלפת ברך

   

כיצד הטכנולוגיה עובדת?

 

"בשלב הראשון, הרובוט מייצר תמונה תלת-ממדית של ברך המטופל. לאחר מכן, על בסיס התמונה, מתכנן את המיקום המדויק של המשתל, בהתאם לאנטומיה של המטופל. בשלב השלישי, אחרי שהוא ממקם את המשתל, המכשיר בודק את היציבות המתוכננת ואת טווח התנועה שתיווצרנה לאחר הניתוח. בשלב הרביעי, מכשיר החיתוך מאפשר את חיתוכי העצם בצורה מדויקת ביותר", מסביר ד"ר ברקוביץ.

 

 

יתרונות השיטה

 

לשיטה זו מספר יתרונות מובהקים:

  1. הרובוט יוצר תמונה תלת-ממדית, ולמעשה, חוסך את צילומי ה-CT הנדרשים לפני הניתוח.
  2. הרובוט מאפשר את הנחת המשתלים בצורה מדויקת ביותר, תוך התאמה מרבית לאנטומיה של המטופל.
  3. המכשיר אינו סוטה מהתכנית המתגבשת לפני הניתוח.
  4. טווחי תנועה טובים יותר והליך שיקום קצר יותר.
  5. פעולת החיתוך נפסקת ברגע שהמנתח סוטה מגבולות הגזרה שסומנו, וכך, למעשה, מונע מצב של הסרת רקמה גרמית שלא לצורך, דבר שלא קיים בשיטה הידנית.  

 

כאמור, המערך האורתופדי של "הלל יפה", מבצע כעת את הניתוח כשגרה, במסגרת היותו בית חולים ציבורי ממשלתי.

 

פרטים נוספים וקביעת פגישת ייעוץ בטלפון 6742*

 
הדפס

לכתבות נוספות בנושא אורתופדיה

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד