1. פעולת הנשיקה מעוררת את קצות העצבים בשפתיים, מה שגורם להפרשה של דופמין – חומר שעובר במערכת העצבים ושאחד מתפקידיו במוח הוא לגרום הנאה. במילים אחרות, נשיקה גורמת לנו להרגיש שמחים.
2. בנוסף, הנשיקה מפחיתה מתח מאחר שהיא יוצרת ירידה ברמת הורמון הסטרס קורטיזול, המופק ביותרת הכליה.
3. אנדורפינים, אותם חומרים כימיים המופקים במוח וגורמים לתחושת הנאה והרפיה לאחר אימון גופני, משתחררים גם בעת מתן נשיקה. איך זה עובד? בזמן הנשיקה משתחררים מבלוטת האדרנל שני חומרים: אדרנלין ונוראדרנלין. הללו גורמים לריגוש, לדופק מהיר וליצירת אנרגיה כתוצאה מפירוק סוכרים.
4. כשאנחנו מתנשקים, עולה רמת האוקסיטוצין בגוף. האוקסיטוצין הוא אותו הורמון שמשתחרר בזמן הלידה ובזמן ההנקה, ונקרא גם הורמון האהבה. הוא מופק בבלוטה במוח ויש לו אפקטים גם על העוררות המינית אצל האישה. בנוסף, הוא יוצר תחושה של קירבה וביטחון אצל האישה, דהיינו, גורם לתחושת BONDING עם בן הזוג.
5. ד"ר הלן פישר, אנתרופולוגית בתחום הביולוגיה, מאוניברסיטת Rutger, ניו ג'רזי, ארה"ב, מצאה כי גברים מעדיפים נשיקות עסיסיות יותר, דהיינו, עם יותר רוק. לפי התיאוריה שלה, גברים, באופן תת-הכרתי, מעבירים את הרוק שלהם לפה האישה, רוק המכיל כמות רבה של טסטוסטרון, זאת על מנת להפעיל (אקטיבציה) את האזורים במוח האישה שיש להם קשר לעוררות מינית.
6. נשיקה היא לחלוטין פעילות פיזית. עובדה, בזמן נשיקה, תלוי בסוגה, כמובן, מופעלים עד 30 שרירים. לא אימון גופני, אבל בהחלט זזים לא מעט שרירים. בנשיקה צרפתית הנמשכת כדקה, לדוגמה, "שורפים" בין שתיים לשלוש קלוריות.
7. ועוד משהו קטן, שאולי הוא לא עובדה רפואית או ביולוגית, אבל בהחלט יכול להיות שהרבה אנשים יסכימו עליו – נשיקה אחת שווה 1,000 מילים.