הדר דף הבית בלי JCI

תוכנית "סטאז'ר מפרסם" יצאה לדרך

המרכז הרפואי הלל יפה השיק תכנית ייחודית וראשונית מסוגה בארץ לקידום המחקר בקרב סטאז'ריות וסטאז'רים, שמטרתה להעניק כבר בשנת הסטאז', כלים לביצוע מחקר אקדמי, כולל סיוע, הכוונה ובניית מחקר, עד להגשתו לפרסום
31/08/2022

התכנית, שנהגתה ב"הלל יפה", החלה לפעול לאחרונה, ונכללים בה כ-15 סטאז'ריות וסטאז'רים אשר הביעו רצון להתחיל בפעילות מחקרית כבר בשנת הסטאז'. מטרתה העיקרית של התכנית היא קידום מחקר וכתיבה אקדמית בקרב הסטאז'רים בהלל יפה, אך היא נפתחה גם לסטאז'רים מבתי חולים אחרים. התכנית נערכת בליווי של רופאים בכירים, אשר יסייעו להגדיר נושא מחקרי, מתודולוגיית מחקר, כתיבה והגשה לפרסום.

 

מדובר בתכנית ייחודית, ראשונה מסוגה, פרי יוזמה של ד"ר עופר קובו, רופא בכיר במערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, אחד מהרופאים שנבחרו למחזור הראשון של תכנית "הילה", התכנית לפיתוח מנהיגות ודור העתיד של בית החולים, בתמיכת קרן אדמונד דה רוטשילד ובשיתוף עמותת הידידים של בית החולים. את תכנית "סטאז'ר מפרסם", שזכתה לתמיכת הנהלת בית החולים, מלווה גם ד"ר לימור גולדנברג, רופאה בכירה במחלקה פנימית ב' ואחראית סטאז'רים במרכז הרפואי הלל יפה. כן ילוו אותה גורמים מקצועיים נוספים במרכז הרפואי, ככל שיידרש.

 


מפגש ראשון של סטאז'רים בתכנית "סטאז'ר מפרסם" במרכז הרפואי הלל יפה

 

במסגרת התכנית תינתן הכוונה של הסטאז'ר/ית לבחירת נושא מחקר, הכוונה למנחה מתאים, הגדרת שאלת המחקר והכלים לבחינתה, הצבת לוחות זמנים ויעדים במסגרת תקופת הסטאז' ועד כתיבת המחקר והגשתו לפרסום.

 

ד"ר עופר קובו: "החשיבות של המחקר והכתיבה המדעית לאיכות העבודה ולקידום המקצועי בתחום הרפואה גבוהה. מתן כלים כבר בשנת הסטאז' לביצוע מחקר אקדמי יכול לתת יתרון רב, שמרבית הרופאים חפצים בו ונדרשים לו. בהלל יפה כבר קיימת תכנית להוראה אקדמית של מתמחים, שאחראי לה מנהל מערך הלב פרופ' אריאל רוגין, ואך נכון היה לפתח תכנית דומה כבר משלב הסטאז'. מיד כשהפצנו קול קורא לקחת חלק בתכנית, היו פניות רבות. כהתחלה בחרנו כ-15 סטאז'ריות וסטאז'רים, חלקם מבתי חולים עמיתים, אך תקוותי היא כי בעתיד נוכל לכלול בתכנית כמות גדולה יותר של רופאים לעתיד".

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד