הדר דף הבית בלי JCI

בואו נדבר על זה: הקלוריות של יום העצמאות

רגע לפני הנפנופים ביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל, שרה שטרן קטיעי ונועה קטן, דיאטניות קליניות במחלקה לתזונה של "הלל יפה", מביאות תשעה טיפים שיעשו סדר במה שעומד להיכנס לכם לפה
16/04/2018

חגיגות יום העצמאות, וזו עובדה ידועה, מקיפות עצמן לא רק בנפנופי דגלים, מטס מרשים וזיקוקי דינור, אלא גם בנפנופים מסוג אחר לגמרי – אלה שעושים עם החברים או המשפחה מעל המנגל. זה טעים, זה נעים, וזה עלול להיות להסתיים בהרבה מאוד קלוריות. שרה שטרן קטיעי ונועה קטן, דיאטניות קליניות במחלקה לתזונה של המרכז הרפואי הלל יפה, מציעות שתנפנפו בכיף, אבל שתחשבו גם על "היום שאחרי" מבחינה בריאותית, ובוודאי שמבחינה קלורית. לפניכם תשעה טיפים יעילים במיוחד לקראת חגיגיות ה-70 למדינה:

 

1. רוצים סטייק טעים? עדיף שיהיה מחלקים כגון שייטל  או סינטה הדלים בשומן.

 

2. הצעה נוספת ודלה בשומן, היא חזה עוף על האש, שאת טעמו אפשר לשפר עם תבלינים כמו גריל עוף ופפריקה.

 

3. ותרו על נקניקיות, גם אם הילדים מעדיפים, ונסו לפנק אותם בשיפודי פרגיות, הודו או עוף, מתובלים בתבלינים וצרובים מעט על האש. ותרו מראש על שיפודים מאיברים פנימיים, העשירים עד מאוד בכולסטרול ושומן.

 

4. אם כבר מתעקשים על נקניקיות – צרכו כאלו בעשייה ביתית – הערך הקלורי אולי יהיה גבוה יותר, אבל הערך התזונתי יהיה בריא יותר.

 

5. בשרים שעדיף לצרוך – שייטל (כסטייק), סינטה, הודו (שישליק).

 

6. קבב – העדיפו קבב מבשר בקר טחון מחלקים כגון כתף או פילה מדומה. ותרו על שומן הכבש והעשירו את הקבב בצמחי תבלין. זה טעים, בריא ובעיקר "חוסך" בקלוריות.

 

7. דגים על האש – גם טעים וגם עשיר בחלבון, משביע וחלקם מכילים אומגה 3.

 

8. העדיפו כתוספת ירקות על האש, כגון חצילים ואחרים, על פני סלטי חומוס או טחינה. ואם בסלטים עסקינן – העדיפו סלטים על בסיס ירקות מכל הסוגים, עם לימון ושמן זית בכמות מתונה, על פני מיונז. לדוגמה, סלט כרוב בתיבול של שמן זית ולימון ולא סלט במיונז. בסלטים, המעיטו שימוש בפיצוחים, או ותרו עליהם בכלל. הם אולי מקור מצוין לשומן בריא, אך עתירים בקלוריות.

 

9. פיתות – כיום ישנן פיתות טעימות המוגדרות כפיתות קלות. אם כבר פיתה, עדיף אחת כזו. לא תאמינו כמה קלוריות תחסכו כך.

 

לסיכום, אם לא מתחשק לכם לבלות את החג בחישוב קלורי, העדיפו פשוט לאכול בשר (במתינות, כמובן)  והרבה ירקות, וותרו על כל מה שנחשב כפחמימה (פיתה, חומוס, תפוחי אדמה, אורז, קינואה וכו') ושומן.

 

 

 

 
מימין: שרה שטרן קטיעי ונועה קטן. הכי טוב סלט

 

 

אז כמה זה עולה לנו? – לפניכם טבלה של מנות והקלוריות לצידן:

 

מה אוכלים?

כמות קלוריות

מה אוכלים?

כמות קלוריות

 

פיתה – יחידה אחת

250 קלוריות

פיתה קלה – יחידה אחת

79- 100 קלוריות

חומוס  - שתי כפות שטוחות

120 קלוריות

חצילים על האש (שתי כפות)

30 קלוריות

סטייק אנטרקוט (250 גרם)

535 קלוריות

סטייק שייטל (250 גרם)

250 קלוריות

קבב (לא כבש) - שתי יחידות

300

שיפודי פרגית

270

נקניקיות רגילות -

שלוש יחידות

238

בירה (חצי ליטר)

215

עוגה

300

פרי (אבטיח) 300 גרם

90

סלט כרוב במיונז -

שתי כפות

120

סלט כרוב עם לימון -

שתי כפות

60

 

שיהיה חג שמח.

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד