ניקיונות הפסח: ארבעה ילדים טופלו ב"הלל יפה"

בימים האחרונים הגיעו לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה ארבעה ילדים שנפגעו מחומרי ניקוי. ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים, מבקשת: "זהירות, זהירות, ושוב - זהירות!"
31/03/2015

לחדר המיון של מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה הגיעו במהלך הימים האחרונים ארבעה ילדים גילאי ארבעה חודשים עד ארבע שנים, שנפגעו מחומרי ניקוי שונים. הפגיעות היו מחומרי ניקוי – מגע עימם, התזה וכן שתייה בשוגג של חומרים כגון נוזל ניקוי כלים ואקונומיקה בכמויות קטנות.

 

ד"ר אריאל סוצ'י, רופא במחלקת הילדים, שטיפל בחלק מהמקרים שהגיעו לחדר מיון בשבת החולפת, מספר על פעוטה כבת שנה שהוריה הביאו אותה בשל החשש לפגיעה בעינה ופניה לאחר שבאה במגע עם אבקת ניקוי למדיח כלים. הפעוטה נבדקה על ידי רופא עיניים, טופלה בשטיפות ושוחררה לביתה לאחר שנראה כי לא נגרם כל נזק.

 

מקרה נוסף היה של תינוק כבן ארבעה חודשים, שלכיוונו הותז בשגגה על ידי אחיו מסיר שומנים ופגע בפניו ובאחת מעיניו. גם הוא נבדק על ידי רופא עיניים, שהחליט לאשפזו להמשך טיפול וכן לשם וידוא כי לא נגרם נזק לעינו. התינוק שוחרר לביתו במצב טוב, עם הנחיה להמשך טיפול.

 

שני מקרים נוספים היו של פעוטות, האחת בת שלוש והשני בן ארבע, ששתו חומרי ניקוי. הפעוטה שתתה כמות קטנה של נוזל ניקוי כלים, אך לא נגרם לה כל נזק. היא נבדקה, טופלה ושוחררה לביתה. הפעוט בן הארבע שתה כמות קטנה של אקונומיקה, ואף על פי שגם במקרה שלו ניכר כי לא נגרם נזק, הוא אושפז להשגחה למשך יומיים ושוחרר לביתו לאחר טיפול כשהוא במצב טוב.

 

"גם אם הילדים עוזרים או רק בקרבת מקום, יש להקפיד על הרחקת חומרי ניקיון מסוכנים מילדים על מנת שלא תהיה חשיפה לאלמנטים החומציים והמסוכנים שבהם", מדגישה ד"ר עדי קליין מנהלת מחלקת הילדים. "רבים מהסבונים שבשימוש, אמנם אינם מהווים סיכון רב במידה שהילד בלע כמות מסוימת שלהם, אך ישנם אחרים שבהם חומרים בעלי יכולת פגיעה גבוהה (חומרים קורסיביים) של ממש, כגון מסירי השומנים למיניהם, חומצות ניקוי ועוד. גם אם הילד בלע כמות קטנה – הדבר דורש התערבות רפואית מיידית".

 

המלצות נוספות של ד"ר עדי קליין:

  • החשוב ביותר – הימנעו מהשארת חומרי ניקוי בהישג ידם של ילדים.
  • במקרה של בליעת חומר ניקוי – מומלץ שלא לגרום לילד להקאה. אפשרות אחת היא לתת לילד לשתות חלב, אם כי אין מדובר בטיפול אופטימאלי.
  • במידה שנוצרו נגעים בריריות הפה או מגע של חומרים בעיניים, ישנה אפשרות שחומר הניקוי יפגע בכל מערכת העיכול, ולכן חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי. גם בהיווצרות מצב של קשיי נשימה עקב חשיפה לחומרי ניקוי, כגון מסירי אבנית למיניהם, יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי.
  • במקרים בהם חומר הניקוי נשפך על חלק גוף כזה או אחר, יש לשטוף את האזור במהירות במים רגילים על מנת להסיר שאריות. אם נוצרה כוויה או צריבה בעור, אזי יש אפשרות למרוח משחות מקומיות להרגעה (לא אלכוהול), כגון משחות ההרגעה השונות הניתנות לתינוקות או משחות המכילות סטרואידים במינון נמוך (ניתנות במרשם רופא בלבד). כמובן שחשובה דרגת הכוויה והתפתחותה.

לסיכום, ישנם מצבים בהם כמות החומר יוצרת נזקים גדולים מדי ואז חייבים לפנות לקבלת סיוע רפואי מידי.

 

 
הדפס

עוד במה חדש

הלל יפה אונליין צד ילדים
מרפאות ושירותים - ילדים
מלר"ד ילדים
מרכז חינוכי - ילדים
עבור לתוכן העמוד