הילד צריך ניתוח? דף הסבר להורים

הילד שלכם מועמד לניתוח. מדובר באירוע מלחיץ ומעורר דאגות. איך הילד יקבל את שהותו בבית החולים, מה תהיה תגובתו ל"חלוקים לבנים", איך יעבור את הניתוח עצמו ומה עם הכאבים שלאחר מכן? גם על צוות המטפל וגם עליכם, ההורים, מוטלת אחריות לעזור לילד לעבור את חוויית האשפוז באופן חיובי ככל האפשר.

אם מדובר בניתוח אלקטיבי, תוזמנו שבוע טרם מועד הניתוח למרפאה טרום ניתוחית. מטרת הביקור במרפאה הוא מעקב ובדיקה לווידוא הצורך בניתוח, היכרות עם המנתח וקבלת הסבר על מהלך הניתוח. בנוסף תיפגשו עם מרדים, שיסביר על תהליך ההרדמה ויינתנו הנחיות ברורות לגבי ההכנה הדרושה לניתוח.

בהגעתו לחדר ניתוח, יתקבל ילדכם ע"י אחות קבלה, אשר תוודא שהילד מוכן לניתוח מבחינת משך הצום, היעדרות או נוכחות רגישות לתרופות ובדיקות דם רלוונטיות. בנוסף, ייבדק הילד ע"י רופא מרדים.

בבית החולים שלנו הילדים מנותחים ומורדמים ע"י רופאים בכירים עם ניסיון רב בתחומם. הניתוחים בדרך כלל מבוצעים בהרדמה כללית אשר בעידן הנוכחי בטוחה ביותר. רוב הניתוחים בילדים אינם מצריכים שיתוק שרירים והנשמה מלאכותית, והתעוררות מתחילה כבר לקראת סוף הניתוח.

אצלנו מקובל שהורה ייכנס לחדר ניתוח עם הילד ויהיה נוכח בתחילת התהליך עד השפעת תרופות הרדמה. בחדר התעוררות אחד ההורים יוזמן להשגיח על הילד עד התאוששות מוחלטת. דבר שגורם לילדכם לבטוח בכם ולחוש בנוכחותכם לאורך כל הדרך.

ברוב הניתוחים האלקטיביים אין צורך באשפוז לילה ולאחר מספר שעות ישוחרר הילד לביתו עם מכתב שחרור והנחיות ברורות לגבי נוגדי כאבים וצורך בהמשך מעקב.

 
הדפס
הלל יפה אונליין צד ילדים
מרפאות ושירותים - ילדים
מלר"ד ילדים
מרכז חינוכי - ילדים
עבור לתוכן העמוד