העדיפו אותן אפויות. סופגניות |
אין כמו ערימת סופגניות ריחניות מלאות ריבה וכל טוב, שעליהן מפוזרת בנדיבות אבקת סוכר עדינה. אז כן, יש בזה שמן, זכר לכד ההוא שנתן שמנו עבור האור למשך שמונה ימים, אבל עכשיו הוא גם האחראי העיקרי לתוספת הקלורית הכרוכה בטיגון. נכון, יש כאלו שסופגנייה "לא עושה להם את זה", ולעומתם, יש את אלו שגם על סופגנייה או לביבה מאתמול, לא יוותרו בהכרח. אז איך נמנעים מזלילה חסרת מעצורים בחנוכה?
שרה שטרן-קטיעי ולאה פרנקל, דיאטניות ביחידת הדיאטה של המרכז הרפואי הלל יפה, מציעות חמישה כללי ברזל שכדאי לאמץ:
-
בחרו את הזמן והמקום. החליטו כי במהלך החג אתם אוכלים מספר מסוים של סופגניות או לביבות וזהו. החליטו שזה יהיה באירוע הדלקת נרות כזה או אחר, וזהו. כוח רצון. מי אמר ששכנוע עצמי בעניינים כאלה לא עוזר? ותרו על הסופגניות הטריות פחות ואל "תנשנשו" את השאריות של הלביבות מאתמול, שהרי, כולנו יודעים - "זה לא שווה את הקלוריות".
-
ועוד הצעה אחת לסיום – אפו את הסופגניות בעצמכם. בבית. נכון, זה לא תמיד נוח או אידאלי, אבל יכול "לחסוך" קלוריות. סופגניות יוגורט (ללא שמרים), למשל, או סופגניות אפויות (ולא מטוגנות), יכולות להיות "חסכוניות" בקלוריות, אם עוקבים אחרי המתכון.
שיהיה חג אורים שמח!