הדיאטניות במרכז הרפואי הלל יפה מהוות חלק מהצוות הרב-מקצועי המטפל בחולים במחלקות השונות, ומטפלות בחולי מחלות סוכרת, לב, כליות, כלי דם, סטאטוס תזונתי בינוני, חמור ועוד.
תכנון הזנה מתאימה לחולה נעשה על פי צרכיו ובעיותיו המיוחדות ועל פי העדפותיו, כאשר בכל תפריט שנקבע מחושבים רכיבי המזון הרלוונטיים. הדיאטנית בודקת את הסטאטוס התזונתי המתאים למטופל, ולאחריו מכינה את דוח טיפול דיאטטי, שבו מופיע פירוט הטיפול התזונתי שקיבל המטופל ומה הם השיקולים אשר הנחו אותה בהכנת הדוח. הדוח מתויק בתיק הרפואי.
הדיאטניות מספקות תמיכה תזונתית לאחר ניתוחים וייעוץ ייחודי לניתוחים ספציפיים, מייעצות לנשים בהריון מרובה עוברים, מתאימות תכשירי מזון בהזנה אנטאלית, ומתאימות תפריטים לחולים על פי דרישות משתנות. במהלך אשפוז החולה עורכת הדיאטנית מעקב על אופן קבלת המזון, מוודאת כי התזונה הניתנת לחולה עונה על הדרישות המומלצות, עוקבת אחר שינויים בבדיקות מעבדה ומשנה את המלצותיה בהתאם לצורך. לקראת השחרור, הדיאטניות מדריכות את המטופל ואת משפחתו בנוגע לדיאטה המתאימה לו לאחר שחרורו מהמרכז הרפואי, ומספקות הדרכה מודפסת על פי השפה הנדרשת - עברית, ערבית ורוסית.
נוסף על עבודת הדיאטניות במרכז הרפואי הלל יפה, הדיאטניות מדריכות מטופלים במרפאות המרכז הרפואי ובמכון לרפואה מונעת, מפקחות על חלוקת האוכל במטבח ומלמדות בבית הספר לאחיות.
עבודת הדיאטנית מחייבת התמצאות וידע במחקרים חדשים המתפרסמים בעיתונות הרפואית ובספרות המקצועית, ומתבצעת על פי נהלים ברורים ומחייבים של משרד הבריאות ונהלים אשר פיתח צוות המרכז הרפואי.
בספריית בית החולים ובמשרד שירות הדיאטה עומדים לעיון כתבי עת בנושא תזונה ודיאטה: Clinical Nutrition ו-Nutrition Today, וספרים שונים. |