הדר דף הבית בלי JCI

מחנה מדעי לילדי עובדי הלל יפה

ההורים נלחמים בקורונה - הילדים מתרגלים רפואה

 

בזמן שההורים ב"חזית" עסוקים במיגור נגיף הקורונה - הילדים מתרגלים הנשמה בחולה קורונה. נשמע בדיוני? זה בדיוק מה שקורה בימים אלו במחנה המדעי הייחודי לילדי העובדים במרכז הרפואי הלל יפה

 

20/04/2020

 

עדי, מיכאלה, יהלי, סשה ויונתן עומדים בחדר הסימולציות של המרכז לחינוך טכנולוגי בחדרה – הטכנודע, ויחד עם בני קציר, מדריך במקום, עסוקים בהנשמה לבובת תרגול ש"חולה בקורונה". הם רק בני 7 עד 12, אבל המציאות של נגיף קורונה נכנסת אליהם הביתה לא רק דרך הטלוויזיה, אלא גם בדיווח ישיר מהוריהם, עובדי המרכז הרפואי הלל יפה.

 

אמא של עדי, היא ד"ר קרינה זילבר, שמנהלת את המחלקה למחלות זיהומיות ב', שנפתחה באופן ייעודי לטיפול בחולי קורונה. אמא של סשה, ד"ר נינה אבשוביץ, מנהלת את מחלקה פנימית ד', שמטפלת במי שחשודים לקורונה. האבות של יהלי ושל מיכאלה ואמא של יונתן הם חלק מהצוות שכבר למעלה מחודש וחצי עסוק בלוגיסטיקה המורכבת הנדרשת בימי הקורונה.

 

יחד איתם לומדים ילדים של עובדים ממגוון התפקידים והמקצועות בבית החולים, אשר המחנה המדעי הוקם במיוחד עבורם ומטרתו חינוכית ולימודית, אבל גם הפגתית. הילדים לומדים ונהנים, וההורים רגועים מהמסגרת החינוכית המעניינת.  

 

 

מרעיון למציאות, תוך ימים ספורים

הרעיון למחנה הייחודי עלה בשיחה של מנכ"ל הטכנודע בחדרה ד"ר גדי מדור, עם יו"ר עמותת הידידים של "הלל יפה" מר משה מורג ליצור מסגרת ייחודית לילדי העובדים ב"הלל יפה", אשר נחשבים ככוח עבודה חיוני בימים אלו.

 

מר מורג קיבל את ברכת הנהלת המרכז הרפואי הלל יפה לפרויקט, ובשם עמותת הידידים גייס את המקורות הכספיים על מנת לממש את הרעיון. יחד עם ד"ר גדי מדור נבנתה תוכנית לימודית שמאפשרת לימודים מדעיים בצורה חווייתית ומעניינת בימים שבהם בתי הספר אינם פועלים כסדרם. חלק מהתוכנית כוללת, כאמור, סימולציות רפואיות שונות במתקנים של הטכנודע, הכוללים, בין היתר, מעבדות מחקר, ניסויים בחומרים כימיים שונים, ו"הדובדבן שבקצפת" - סימולטורים ממוחשבים, המדמים בדיוק כיצד הוריהם מצילים חיים ב"הלל יפה". כל זה בליווי הצוות המקצועי של הטכנודע, שחזר, זמנית, מחופשה ללא תשלום לטובת הפרויקט.

 

השניים פנו למנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה, אשר התנדב להעמיד את מערך ההסעה של החברה, המושבת בימים אלה, לטובת הפרויקט.

 

למחנה נרשמו כ-40 ילדי עובדי בית החולים תלמידי כיתות א' עד ו', אשר בשבוע הקרוב ייהנו מחוויה מדעית ייחודית במסגרת יומית מלאה. ראוי לציין כי ההורים עצמם משתתפים בעלות סמלית, וכי הפרויקט מתקיים במסגרת מותאמת ל"ימי קורונה", דהיינו, בהתאם לכל ההוראות של משרד הבריאות לעניין.

הקודםהקודם
הגדלהגדל
הבאהבא
  1. לעמוד הבא
הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד