תת אתר נשים

הלל יפה: אבחון מהיר הציל חייהן של יולדת ובתה

א' הגיעה לחדר מיון יולדות בהלל יפה כשהיא בהריון מתקדם, אך באפיסת כוחות ועל סף עילפון. הרופאים הבחינו מיד כי היא סובלת מאיבוד דם קריטי. ניתוח חירום הציל את חייה ואת חיי בתה
20/08/2013

 
בהריון הגוף מגיב אחרת. חשוב לשמור על ערנות ולהיבדק

יום רביעי האחרון, שעות הערב המאוחרות, א', בת ה- 25 מאור עקיבא, הנמצאת בשבוע ה- 29 להריונה, מגיעה, מלווה בבעלה, לחדר מיון יולדות של המרכז הרפואי הלל יפה.

 

"היא נראתה ממש באפיסת כוחות", מתאר ד"ר חיים דוד, מנהל חדר לידה במחלקת נשים ויולדות של המרכז הרפואי הלל יפה, "הפנים שלה היו חיוורות לחלוטין והיא כמעט לא הגיבה. כשחיברנו אותה למוניטור, המיילדת, גילה פנחסוב, הבחינה שהעובר במצוקה. היה לנו ברור מיד שהיא ועוברה בסכנת חיים ולכן היא הועברה מידית לניתוח".

 

בעלה של א' מספר: "יצאנו לראות הופעה בקיסריה, וכבר בכניסה היא התלוננה שכואבת לה הבטן. בהתחלה חשבנו שאולי יש לה צירים, אבל היא צעקה וצרחה והתחננה שאקח אותה לבית חולים. צוות רפואי שהיה במקום הזעיק ניידת טיפול נמרץ ש"טסה" איתה לבית חולים. בדרך, היא כבר ממש נהייתה לבנה, וכשהגענו לחדר מיון היא כמעט התעלפה לצוות בידיים".

 

כאמור, א' הועברה מידית לחדר ניתוח, שם אובחן מצב חריף של היפרדות שיליה, שעלול להיות קריטי לחיי האם ועוברה. למקום הוזעקו עוד מומחי גינקולוגיה, יילודים, כירורגיה והרדמה, כדי לעצור את הדימום ולהציל את היולדת ואת תינוקה.

 

התינוקת חולצה במהירות בהצלחה והועברה להמשך טיפול בפגייה, שם היא נמצאת כעת בהשגחה ומצבה טוב. לאחר חילוצה של התינוקת, המשיכה א' לדמם. אבחון מהיר של הצוות הכירורגי העלה כי מקור הדימום הוא קרע בטחול, והם החלו בפעולות עד כדי הצורך בכריתת הטחול. כל הניתוח נמשך כשלוש שעות, שבמהלכו היא קיבלה 10 מנות דם ומוצריו. האיתור מהיר והטיפול המקצועי אפשרו את עצירת הדימום וא' הועברה להתאוששות במחלקה לטיפול נמרץ כללי. ביום שלמחרת, לשמחת כל הצוות המטפל ולשמחת משפחתה, פקחה א' עיניים וביקשה לראות את בתה. כיום, שבוע ימים אחרי האירוע הדרמטי, היא מאושפזת בהשגחה במחלקה כירורגית ב', עייפה וחלשה, אבל עם חיוך גדול על השפתיים. 

 

עם התאוששותה של א' ובניסיון להבין מדוע נוצר הקרע בטחול, סיפרה לצוות כי מספר ימים לפני כן נפלה בביתה, "נפילה לא נעימה על הברך בגלל שלולית קטנה של מים", כפי שתיארה זאת, "משהו שבהחלט לא חשבתי שהוא בעייתי ושצריך ללכת להיבדק בגללו. כל ההיריון היה תקין, הבדיקות היו תקינות, והקפדתי לעשות הכול 'לפי הספר'. מי חשב שנפילה קלה כל כך תוביל לכל זה?"

 

"המסקנה מכל הסיפור הזה", מסכם ד"ר חיים דוד, "היא שבמהלך ההיריון, כל נפילה, היתקלות בעצם זר, מכה וכיוב' – קטנה כגדולה – מחייבת התייחסות ובדיקה של הרופא המטפל. הריון הוא מצב שונה לגמרי, שבו הגוף מגיב באופן אחר לדברים שעשויים להיות פעוטים או שוליים לגוף ללא הריון. גם אם האישה היא במצב פיזי טוב, וההיריון תקין, הרי שהיא רגישה יותר בהיבטים שונים – זה יכול להיות הצטננות קלה ויכול להיות נפילה קטנה – מה שחשוב הוא לשמור על ערנות וגם אם זה נראה שולי, לגשת להיבדק". א' מצטרפת לבקשה הזאת בהנהון נמרץ: "חשוב לי שנשים בהריון לא יעברו את מה שאני עברתי. אני בנאדם שמתייחס לכל דבר, ותמיד הולכת להיבדק. אם רק הייתי חושבת שנפילה כזאת שולית יכולה להוביל לדבר כזה, הייתי רצה באותו רגע לרופא. אני רוצה גם לברך את הצוות שטיפל בי במהירות ובמקצועיות והציל את חיי בתי ואת חיי – תודה רבה".

 

 
הדפס

עוד ב"מה חדש?"

נשים - הפריה חוץ גופית
נשים - לידה טבעית
נשים - מרפאות חוץ
נשים - רצפת אגן
נשים - מעבדת מחקר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד