תת אתר נשים

מהם הסימנים המבשרים כי הלידה קרובה?

איך תדעי אם הכאבים שאת מרגישה הם צירי לידה או צירים מדומים? מתי חובה להגיע למיון נשים להיבדק? ומה לעשות במקרה שאת לא מרגישה את תנועות העובר - כל מה שצריך לשים אליו לב לקראת מועד הלידה

צירים – ירידת העובר לתוך אגן הירכיים מעידה כי בשבועות הקרובים תחול הלידה, וככל שמתקרב מועד הלידה האישה תחוש בצירים, שלעתים אינם חזקים ודומים יותר לכאבים שמרגישות נשים בתקופת המחזור. הכאבים הללו אינם כאבים קבועים ומגיעים בזמנים שאינם סדירים ושווים בחוזקם, ולכן הם קרויים צירים מדומים.

הלידה מתחילה, על פי רוב, עם תחילת ההתכווצויות של הרחם. התכווצויות אלו אינן רצוניות, כלומר אין לאישה שליטה עליהן, ותפקידן הוא להרחיב את פתח צוואר הרחם במטרה להוריד את התינוק כלפי מטה והחוצה. ההתכווצויות באות בצורת גלים ובהפסקות שאינן קבועות בתחילה, אך בהמשך הן הופכות להיות קבועות ומסודרות.

צירים אשר מגיעים כל 5-3 דקות ואורך ציר הינו בין 60 -90 שניות וכל זה למשך שעה – אלו הם צירי לידה שנועדו לפתוח את צוואר הרחם ומביאים בסופו של דבר ללידה.

Show – סימן נוסף המעיד על התחלת תהליך הלידה הוא נוכחות של ריר דמי מצוואר הרחם, הקרוי Show. ריר דמי זה הינו פקק רירי האוטם את פי הרחם במטרה לשמור שלא יחדרו זיהומים אל העובר. יציאת הריר יכולה לבשר כי האישה צפויה ללדת תוך יום או ימים בודדים.

דימום – דימום הדומה בצבעו או בכמותו למחזור מחייב בדיקה של רופא במיון נשים ויולדות, אם כי הוא יכול להיות גם סימן מבשר לידה.

ירידת מים (או פקיעת מי השפיר) – לעתים מתבקעת שלפוחית מי השפיר לפני שהחלו התכווצויות הרחם. מי השפיר יכולים לרדת בבת אחת ובכמות גדולה, וגם בטפטוף אטי, אשר עלול להטעות את האישה בכך שהוא טפטוף שתן המופיע בשלב הסופי של ההיריון בשל לחץ של הרחם על שלפוחית השתן. אי לכך, לקראת תאריך הלידה המשוער, מומלץ להצטייד במגבת או סדין שיגנו על מושב המכונית. יש לציין כי פקיעת מי השפיר אינה מפסיקה מרגע שהחלה, עד צאת הילוד. למרות החשש מ"ייבוש התינוק" ברחם, כדאי לדעת כי מי השפיר מתחדשים כל העת, דהיינו, התינוק לא שרוי בסכנה כתוצאה מירידת המים. מי השפיר הינם שקופים וריחם כריח זרע הגבר. כאשר יש חשד לירידת מים חשוב להגיע להיבדק במיון נשים ויולדות.

שבוע 40 – בהגעת תאריך הלידה המשוער, יש לגשת לבדיקה במיון. אם הכול כשורה, תשוחררי הביתה עם המלצה להגיע להיבדק כל שלושה ימים, עד שבוע 41 ועוד 5-4 ימים לאחר מכן. במידה שלא תלדי עד לתאריך זה, תוזמני לאשפוז לשם זירוז לידה בשל החשש להזדקנות השליה, אשר תפסיק לספק את צרכי התינוק.
 

 

סימני אזהרה נוספים המחייבים בדיקת רופא במיון נשים ויולדות:

כאבי ראש – אשר יכולים להעיד על רעלת הריון.

כאבי בטן – הכוונה לכאבי בטן שאינם צירים. דהיינו, לא כאבים ש"באים והולכים".

נפילה או חבלה – עניין זה מחייב בדיקה במיון גם אם האישה נחבלה ביד או ברגל ולא בבטן, ולפעמים אפילו אם לא נחבלה כלל. רצוי להיבדק.

ירידה בתנועות עובר – אם, מאיזה שהיא סיבה, אינך מרגישה תנועות העובר, מומלץ לאכול מאכל מתוק או פחמימה כלשהיא, לשכב על צד שמאל (שכיבה על צד שמאל מזרימה חמצן ודם מוגבר לתינוק) ולספור שלוש תנועות במשך חצי שעה. במידה שפעולה זו עדיין לא מייצרת תנועות עובר, יש לגשת מיד לרופא ולהיבדק.

 

התהליך שתעברי במיון נשים ויולדות

במיון נערכות בדיקות שונות על ידי צוות סיעודי ורפואי מיומן, שמטרתן הערכת מצב האם והעובר ורמת מוכנותם לקראת הלידה. עם הגעתך למיון נשים ויולדות תחוברי למוניטור להערכת מצבו של התינוק ולהערכת הפעילות הרחמית, וייערכו לך בדיקת אולטרה-סאונד ובדיקה וגינאלית, אשר מספקת מידע על גודל פתיחת צוואר הרחם, מחיקת צוואר הרחם והתרככותו, וכמובן, אם החלק המתקדם הוא ראש העובר או עכוזו.

יולדת שתהיה במצב של לידה פעילה, תוכנס לחדר הלידה לאחר תהליך קבלה מסודר ומהיר, כאשר בן זוגה יוזמן להצטרף אליה ולקחת חלק בלידה.

 
הדפס
נשים - הפריה חוץ גופית
נשים - לידה טבעית
נשים - מרפאות חוץ
נשים - רצפת אגן
נשים - מעבדת מחקר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד