נשים יולדות ופריון

10 עובדות שחשוב לדעת על כאבים בחגורת האגן בתקופת ההריון

בין 50 ל-70 אחוזים מהנשים סובלות מכאבים בחגורת האגן בתקופת ההריון. אחרות עלולות לסבול מהם לאחר הלידה. מה הם הסימפטומים ואיך אפשר להתמודד איתם?
  1. המונח כאבים בחגורת האגן מאגד תחתיו את ההפרעות שהיו מוגדרות בעבר כסימפיזיוליזיס וחוסר יציבות במפרק הסקרו-איליאק, כלומר, מתייחס לכאבים באגן הקדמי והאחורי. 
  2. בין 50 ל-70 אחוזים מהנשים סובלות מכאבים בחגורת האגן בתקופת ההריון. מתוכן, בין 22 ל-50 אחוזים מהנשים סובלות מכאבים באזור זה כבר מהשבוע ה-20 להריון. 
  3. נשים שסבלו מכאבים בחגורת האגן בהריון אחד יהיו בסיכון לפתח כאבים גם בהריונות הבאים, בדרך כלל, בשבועות מוקדמים יותר מההריון הקודם. 
  4. שבעה אחוזים מהנשים יסבלו מכאבים בחגורת האגן לאחר הלידה. לכן, המשפט "אחרי הלידה זה יעבור" לא בהכרח נכון. 
  5. הסימפטומים האופייניים לכאבים בחגורת האגן בהריון הם קושי בהליכה והליכה "ברווזית", קושי בנשיאת משקל על הרגל, קושי במציאת תנוחה נוחה לשינה ובגלגול במיטה, כאב בפתיחה של הרגליים, רגישות במגע במפרק הפוביס (עצם החיק), כאבים ביחסי מין וקושי בביצוע פעולות יומיומיות. 
  6. הכאבים האופייניים יהיו כאבים במפרק האגן הקדמי, הקרנה למפשעות ולירך הפנימית, כאבים באגן האחורי, בגב התחתון, בירך החיצונית או שילוב של כאב קדמי ואחורי וכאבים בברכיים. 
  7. ניתן ללדת עם כאבים בחגורת האגן, אבל יש לעדכן את המיילדת על כך, לוודא מה הן מגבלות הפישוק ולבצע הכנה ללידה, הכוללת הכרת תנוחות לידה נוחות ותנועתיות אשר אינה מעוררת כאב. 
  8. ניתן להתאים חגורות אגן לתמיכה, להורדת העומס ולהקלה על הכאבים. 
  9. ניתן ומומלץ לטפל בכאבים בחגורת האגן כבר במהלך ההריון, דהיינו, לקבל טיפול פיזיותרפי. הטיפול כולל טכניקות מנואליות להקלה על הכאבים, התאמת אביזרים תומכים והדרכה לתרגול עצמי ולהתנהלות יומיומית לשיפור איכות החיים. 
  10. אל תחכי עד לאחר הלידה! גשי בהקדם לטיפול פיזיותרפיה לשיפור איכות החיים עוד במהלך ההריון.

לקבלת פרטים נוספים וקביעת תור: 04-7744567.

 
הדפס
נשים - הפריה חוץ גופית
נשים - לידה טבעית
נשים - מרפאות חוץ
נשים - רצפת אגן
נשים - מעבדת מחקר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד