תת אתר נשים

חוששת מהלידה? אנחנו יכולים לעזור

נשים החוששות מהלידה יכולות מעתה לקבל כלים מעשיים וטכניקות להרגעה עצמית במסגרת טיפול קצר מועד וממוקד מטרה על ידי מיילדות שהוכשרו לכך
6/06/2021

כ-13% מהנשים מדווחות על חשש משמעותי מהלידה, על כל הקשור בה. נתון זה מאגד בתוכו נשים שטרם חוו לידה, אבל גם נשים שזו הלידה השנייה או השלישית שלהן ואף יותר מזה.

 

ישנן נשים שיזכרו את הלידה כאירוע מכונן וחיובי וישנן כאלו שהלידה תיזכר אצלן כאירוע טראומתי. יתר על כן, גם נשים שטרם חוו הריון עלולות לפתח חששות ופחדים באשר ללידה הקרבה ובאה. לתופעה זאת, המכונה טוקופוביה ("חרדה מלידת תינוק") יש השפעה לא מבוטלת על כל מהלך הפריון והלידה, החל בהימנעות מכניסה להריון ועד חשש מוגבר מלידה והעדפת ניתוח קיסרי על פני לידה וגינאלית.

 

במרכז הרפואי הלל יפה מציעים לנשים בהריון תכניות לעיבוד לידה במטרה לסייע להן בהתמודדות המורכבת עם החרדה לקראת הלידה. "לא פעם אנו נתקלות בנשים אשר חרדות לקראת הלידה, בין אם מדובר בלידה הראשונה שלהן ובין אם בלידה חוזרת. לידות קודמות עם תפיסת החוויה כשלילית על ידי היולדת עלולות ליצור פוסט-טראומה בקרב אותן נשים ולהשפיע באופן ישיר גם על הסובבים אותן. בהלל יפה אנו מאפשרים להריוניות שמגיעות אלינו טיפול בשיטת CBT – טיפול פסיכותרפי-קוגניטיבי-התנהגותי, קצר מועד וממוקד מטרה, אשר מציע פתרון נקודתי לבעיה ונחשב מוצלח ויעיל במקרים של חרדה, דיכאון ופוסט-טראומה", מסבירה האחות אחראית חדרי לידה במרכז הרפואי הלל יפה תניה לוי. "דרך מפגשים אישיים וליווי פרטני של מיילדות שהוכשרו לכך, המטופלות מקבלות כלים מעשיים וטכניקות להרגעה עצמית, שמסייעים להן להתגבר על החששות, הסימפטומים ותחושות הדחק שמציפים אותן".

 

 


טיפול עיבוד לידה בהלל יפה. הקשבה ליולדת והכלה שלה

 

מחקרים הוכיחו כי טיפול פסיכותרפי לשינוי דפוס החשיבה הקוגניטיבי של האישה יכול להפחית את עוצמת החרדה ולסייע לה לאמץ מחשבות חיוביות לגבי הלידה הבאה. "בהקשר זה", מוסיפה לוי, "חשוב לזכור כי לידה שנתפסת בעייני המטופלת כטראומטית יכולה להשפיע גם על קשר אם-יילוד, מכיוון שלתחושות אלו ישנה השפעה נפשית ופיזית על האם. עלולים להיווצר קשיים בהנקה או קושי של האם לספק את צרכיו הרגשיים של התינוק. אישה שזוכרת את לידתה באור שלילי, תתקשה להימנע מהפחד לקראת הלידה הבאה".

 

אישה שמודעת לפחד קיים, רצוי שלא תשמור אותו לעצמה ותשתף את בן זוגה או סביבתה הקרובה ואף תתייעץ עם גורם מקצועי. גם לצוות חדר לידה תפקיד חשוב לא פחות, בהסבר והכנה מוקדמת, שיתוף היולדת בהחלטות רפואיות, ותמיכה צמודה של המיילדת תוך התייחסות לצרכי האישה, כל אלה יכולים בהחלט להשפיע ולהרגיע משמעותית את היולדת ובכך להקטין את הסיכוי להתפתחות תסמינים פוסט-טראומתיים.

 

נשים המעוניינות בטיפול CBT ו/או עיבוד חווית הלידה מוזמנות לפנות למועדון היולדות של המרכז הרפואי הלל יפה, בכתובת: [email protected]

 

 
הדפס

עוד ב"מה חדש?"

נשים - הפריה חוץ גופית
נשים - לידה טבעית
נשים - מרפאות חוץ
נשים - רצפת אגן
נשים - מעבדת מחקר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד